Nacher (ANO): Teď je nová výmluva na celoevropské řešení. A když nebude, tak bude co?

02.09.2022 12:45

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Nacher (ANO): Teď je nová výmluva na celoevropské řešení. A když nebude, tak bude co?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Děkuji, paní předsedkyně.

Já jsem chtěl navázat na kolegu Krále, který v zásadě tady jako jediný řekl, tak jak to bylo, jak to je, šel i vlastně kriticky do vlastní vlády, protože takový je reálný stav věci. My se tady s panem kolegou Exnerem, vaším prostřednictvím, my se tady nepřeme, jestli za to může Putin, nebo nemůže.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

My se přeme o to, co se dělá proti tomu, co se dělá pro to, aby ty ceny elektřiny a plynu nebyly v takové výši a aby nedrtily ty občany. A od února my tady říkáme ty věci stále dokola o obchodování s emisními povolenkami od února, o dlouhodobých kontraktech, kdy my jsme jediná země, která jsme závislá na tom (nesrozumitelné) z plynu na ruském plynu, tak nemáme dlouhodobý kontrakt jako jediná země

O tom se také bavíme od února. Tady se na tomhle nezměnilo vůbec nic. O odpuštění poplatků za podporu obnovitelných zdrojů, také to tady navrhujeme. Tady to dokonce leží i ve Sněmovně. To znamená, že to jsou věci, které tady leží, ale vy se k nim buď vůbec nestavíte, anebo je děláte pozdě.

To je ten problém a 24 zemí z 27, my to říkáme pořád, já v každém televizním vystoupení, 24 z 27 zemí udělalo nějaký druh opatření, kterému vy říkáte plošné opatření, kterému se tak hrozně bráníte, abyste pak stejně kvazi plošné opatření stejně zavedli. O tom se tady, pane kolego, tady bavíme. A vy to pak vždycky jakoby svedete na Putina, ale my se tady bavíme o tom, co může udělat ta vláda. A 24 z 27 vlád něco udělaly. A vy se vymlouváte, teď je nová výmluva na celoevropské řešení.

A když nebude, tak bude co?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu