Niedermayer (TOP 09): Informační válku s pandemií naše země nevyhrává

25.12.2021 14:52 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nekvalitní a neefektivní komunikaci představitelů (minulé) vlády od začátku pandemie

Niedermayer (TOP 09): Informační válku s pandemií naše země nevyhrává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Může za to především nejasná, nekvalitní a neefektivní komunikace představitelů (minulé) vlády prakticky od začátku pandemie, která zahrnuje i vážné nepřesnosti, byť zřejmě činěné v dobré víře (třeba o účinnosti očkování). Bohužel jde o ukázku velmi malé kompetence jak vrcholných přesdstavitelů země, tak jejich úřadů.

Když jsem před časem náhodou narazil na výroky šéfa Vinohradského ARO a JIP, potvrdilo mi, že srozumitelná a pravdivá komunikace zase tak složitá není (panu Duškovi - jde o shodu jmen s poněkud méně komunikačně zručným vysokým úředníkem - patří dík).

Shodou okolností mne to přivedlo na (přiloženou) stránku Johns Hopkins Medicine, která patří jedné z nejkvalitnějších zdravotních institucí na světě. Tam najdete, velmi srozumitelně a pochopitelně, popsány nejčastější mýty týkající se Covidu a očkování. Doporučuji přečíst pro ilustraci toho, že dělat věci přesně a dobře, není zas tak složité.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

A tak si říkám, že i toto naše selhání bylo do značné míry, i přes komplikovanost situace, zbytečné. Určitě jsme to mohli zvládnout lépe. Snad se jednou poučíme, a nejlepší zkušenosti (ve všem možném) ze zemí blízkých či vzdálených, budeme analyzovat a převádět do našich politik rychle a kvalitně. Třeba tak, jako to činil pan Dušek. V dalších dnech to bude moc důležité, protože sice nevíme, co vše může nová vysoce nakažlivá mutace přinést (z hlediska zdravotních důsledků), ale ja jasné, že bude představovat velkou změnu. A dle toho již mnoho zemí přijímá opatření.

Je proto zcela nutné, aby si nová vláda počínala mnohem lépe, než vláda minulá. Jen tak ochráníme životy, zdraví, společnost a ekonomiku. Ochráníme je co nejlépe, tak, jak to činí země, které si i díky využívání expertízy a zkušeností ostatních, vedou zatím mnohem lépe.

Vyjádření Františka Duška ZDE
Johns Hopkins Medicine ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vrecionová (ODS): Ať je agrobaron Jandejsek transparentní, nebo ať odstoupí z eurovoleb

12:17 Vrecionová (ODS): Ať je agrobaron Jandejsek transparentní, nebo ať odstoupí z eurovoleb

Europoslanci Veronika Vrecionová a Jiří Pospíšil reagují na informace o možném týrání zvířat ve spol…