Vrecionová (ODS): Ať je agrobaron Jandejsek transparentní, nebo ať odstoupí z eurovoleb

13.05.2024 12:17 | Tisková zpráva

Europoslanci Veronika Vrecionová a Jiří Pospíšil reagují na informace o možném týrání zvířat ve společnosti RABBIT CZ a.s. politika a agrobarona Zdeňka Jandejska, které přinesl portál Seznam Zprávy. Chtějí se veřejně zastat spolku OBRAZ – Obránci zvířat a jejich kampaně „Za lepší život zvířat”.

Vrecionová (ODS): Ať je agrobaron Jandejsek transparentní, nebo ať odstoupí z eurovoleb
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Minulý týden rozhodl Krajský soud v Českých Budějovicích předběžným rozhodnutím o zákazu publikování fotografického a videomateriálu, který v podniku RABBIT Trhový Štěpánov a.s. natočili investigativní bojovníci za práva zvířat ze spolku OBRAZ – Obránci zvířat. Pravda o tomto šíleném byznysu bolí. Všichni, kteří tyto záběry měli možnost před stáhnutím tohoto materiálu vidět, musí být šokováni z podmínek, ve kterých žijí kuřata, která končí na pultech českých supermarketů, například v síti Albert.

Hlavní protagonista a dnes politik Zdeněk Jandejsek, majitel drůbežárny RABBIT, se obrátil na soud, aby kampaň zastavil a ten mu vyhověl.

„My jsme ale přesvědčeni, že veřejnost má právo vědět, za jakých podmínek se chová drůbež a jak šíleně u toho trpí. Osvěta je základ, protože chceme-li zlepšit podmínky hospodářských zvířat, musíme ukázat, co se děje za zdmi agrobarona a politika Jandejska,” zdůrazňuje europoslanec a náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Pospíšil (TOP 09).

Politik musí být transparentní i ve svém byznysovém životě, musí pro něj platit přísnější pravidla než pro běžného občana.

„Proto Vás, pane Jandejsku, vyzýváme: jako politik buďte transparentní a sám dokažte, že na Vašich farmách netrpí kuřata zbytečnou bolestí, nedusí se v temných halách, nemají popáleniny z vlastních výkalů a že českým spotřebitelům nedodáváte znetvořená rychlokuřata, která za svůj krátký život nikdy nevidí denní světlo,” uvádí europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS).

Plně respektujeme právo každého v této zemi na soukromé vlastnictví a nijak nepodporujeme jeho narušování a nijak se nesnažíme zpochybnit samotné rozhodnutí nezávislého soudu.

„A tímto také vyzývám předsedkyni komunistické strany Kateřinu Konečnou, aby začala tuto situaci na své kandidátce do evropských voleb řešit a případně pana Jandejska ze své kandidátky sama stáhla,” dodává dále Veronika Vrecionová (ODS).

Jedním z funkčních opatření by mohlo být zavedení povinného kamerového systému v halách. Oba europoslanci potvrdili, že se o jeho zavedení budou zasazovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mamka a taťka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJitkaL , 13.05.2024 12:56:36
Být pani Vrecionovou, tak pana Jandejska raději nrchám na pokoji a nečeřim vody. V souvislosti s osočením pana Jandejska jejím milým, Sašou Vondrou, bych raději takticky mlčela a šoupala nohama, nikoli dráždila hada bosou nohou.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Co se stane, když si budou věci, týkající se zaměstnanců, úřady řídit samy?

20:07 Ožanová (ANO): Co se stane, když si budou věci, týkající se zaměstnanců, úřady řídit samy?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 k zákonu o státní službě