Niedermayer (TOP 09): Moskva poslala k hranicím Ukrajiny sto tisíc svých vojáků

19.12.2021 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k napětí mezi Ruskem a Ukrajinou.

Niedermayer (TOP 09): Moskva poslala k hranicím Ukrajiny sto tisíc svých vojáků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Za pár dnů uplyne třicet let od rozpadu Sovětského svazu. Ani po třiceti letech však Rusko nemění své chování vůči Evropě. Jako svůj cíl si tentokrát vybralo Ukrajinu, která se v posledních letech, též v reakci na chování Putinova Ruska, přiklání k Západu. A snaží se tak zabránit, aby se z ní stal stabilní demokratický stát. Putin si přitom moc dobře uvědomuje, že destabilizace Ukrajiny je destabilizací celé Evropy. 

Moskva poslala k hranicím Ukrajiny sto tisíc svých vojáků. Zda jako demonstraci síly nebo přípravu na vojenskou akci, to možná neví ani v Kremlu. A navzdory rozhovoru Bidena s Putinem v tom Rusko pokračuje.

Námitky, že NATO ohrožuje Rusko, jsou absurdní. Stejně jako ruský požadavek, aby se Ukrajina nestala členem aliance (což v tuto chvíli ani není na pořadu dne).

Evropský parlament plně podporuje nezávislost, suverenitu a územní celistvost Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznávaných hranic. Proto jsme včera jasnou většinou vyzvali Rusko, aby okamžitě přestalo se svými provokacemi na ukrajinské hranici.

Pokud by se situace měla zhoršit, EU musí a bude reagovat. Cena za to bude vysoká a platily by ji jak miliony Ukrajinců, neb konflikt by byla další rána pro jejich těžce zkoušenou zem, ale též občanů Ruska, jehož neodpovědní představitelé tuto další krizi, která by vedla k dalšímu zhoršení života v této zemi, iniciují. Doufejme proto, že tak daleko konflikt nezajde...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…