Niedermayer (TOP 09): Země, kde (skoro) nic nejde. Ani nezahrabávat odpadky pod zem...

25.09.2020 8:36

Komentář na facebookovém profilu k problémům, jejichž řešení je během na příliš dlouhou trať

Niedermayer (TOP 09): Země, kde (skoro) nic nejde. Ani nezahrabávat odpadky pod zem...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

V době, kdy více než každý desátý test na koronavirus byl pozitivní, vyzval dnes již bývalý ministr zdravotnictví lidi, aby si rozmysleli, zda se jít testovat, aby to nebylo zbytečné. Proč? No proto, že naše země po mnoha měsících příprav nezvládá dělat dostatečně testů a lidé ve frontách se mohou nakazit a co je horší, mohou se na vládu naštvat.

O tom, že se nám nedaří stavět silnice či dálnice, mluvíme už spousty let.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Není u nás ani možné zbavit se masivního pálení uhlí na výrobu elektřiny, nebo aspoň ji nepálit na výrobu elektřiny na vývoz. Prostě to nejde. Protože u nás nejde stavět obnovitelné zdroje. V Něměcku či Rakousku totiž sice fouká a svítí, ale přes hranice slunce ani vítr neprojdou.

Rychleji než za sedm let se nezbavíme ani ohavných klecových chovů slepic. Rychleji to nejde, protože by nás zničili Polští zemědělci - naše průmyslové a těžce dotované zemědělce (průměrně má naše farma přes 130 ha) by "zničili" tamní trpaslíci - s výměrou pod 10 ha.

A nyní máme další novinku v oblasti toho, co nelze. V rámci zásady "pospíchat se má pomalu" (což je postoj jednoho z poslanců ODS), bude naše země i nadále ukládat část odpadků pod zem. A to až do roku 2030 - původní návrh ministerstva hovořil o roce 2024. Myslím, že by nebylo od věci, aby poslanci, kteří pro tento návrh hlasovali, jezdili do roku 2030 na "povinnou dovolenou" do místa na dohled od některé z velkoskládek, které, k radosti svých majitelů, budou u nás zapáchat, rozsévat nepořádek do širokého okolí a nebezpečným obsahem na stovky let znehodnocovat naši krajinu.

Jaký z toho mám pocit? Je to kombinace vzteku, lítosti a smutku. Fakt si nezasloužíme něco aspoň trochu lepšího?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…