ODS: Bič na neziskovky?

19.10.2022 19:57 | Tisková zpráva

Seminář na půdě Poslanecké sněmovny otevře téma samoregulace v neziskovém sektoru.

ODS: Bič na neziskovky?
Foto: ODS
Popisek: ODS

O tom, zda je správné a žádoucí, aby si neziskový sektor sám a nezávisle na státu hledal cesty, jak hodnotit a oceňovat dobře pracující a transparentní organizace ve svých vlastních řadách, povedou diskuzi zástupci neziskového, veřejného i soukromého sektoru během semináře, který proběhne zítra na půdě Poslanecké sněmovny. Seminář pořádá Unie zaměstnavatelských svazů ve spolupráci s Asociací veřejně prospěšných organizací ČR (AVPO ČR) a záštitu nad ním převzal poslanec a člen Ústavně právního výboru Pavel Staněk (ODS).

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32346 lidí

„Pod drobně provokativním názvem otevře kulatý stůl debatu o tom, zda by měl neziskový sektor rozvíjet vlastní samoregulační nástroje kontroly a hodnocení a zda a jak lze takovou cestou zvyšovat jeho důvěryhodnost vůči státu i soukromým dárcům. Kromě toho chceme řešit i aktuální otázky, jako je příprava novely zákona o veřejných sbírkách nebo budoucnost daňové podpory soukromých dárců v Česku,“ uvedl k programu semináře poslanec Pavel Staněk.

Podle poslance a místopředsedy Poslanecké sněmovny Jana Skopečka (ODS) je v zájmu státu, aby byly neziskové organizace z hlediska financování maximálně nezávislé a soběstačné. Považuje proto za prospěšné, aby stát dlouhodobě vytvářel příznivé podmínky pro soukromé dárce a podporoval vícezdrojové financování neziskovek.

„Do zítřejší diskuze se rád zapojím. Neziskový sektor je velmi rozmanitý a zahrnuje například i sociální služby. Pro všechny organizace bez rozdílu by ale mělo platit, že fungují otevřeně, s jasným financováním a v souladu se svým posláním. Jen tak mohou být důvěryhodným partnerem pro stát i pro své dárce a samoregulační nástroje tomu mohou napomoci.“

Seminář proběhne ve čtvrtek 20. října od 13:30 v prostorách zasedací místnosti E48 (Konírna) Poslanecké sněmovny PSP (vchod z Malostranského náměstí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…