Okamura (SPD): Senát je drahý a zbytečný

30.12.2017 18:23

Vzkaz KDU-ČSL ze Sněmovny

Okamura (SPD): Senát je drahý a zbytečný
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

My v SPD máme v programu zrušení Senátu, protože je drahý a zbytečný. A ostatním politickým stranám se to nelíbí. Podívejte se, co jsem řekl poslancům KDU-ČSL, kteří mne kvůli tomu ve Sněmovně osočili: 
Vážená KDU-ČSL, nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu. My jsme za volební program dostali 540 tisíc hlasů, vy jste dostali možná polovinu. Nediktujte nám, co máme mít ve volebním programu. My budeme mít zrušení Senátu ve volebním programu, jelikož naši voliči si zrušení Senátu přejí. Vám se to nelíbí, to je v pořádku, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat a my s tím stejně nic dělat nebudeme. My náš program zrazovat nebudeme.

Na rozdíl od vás, pane exministře Jurečko, který jste senátor nebyl, já jsem senátorem byl. Jsem teď i poslancem. Takže mám srovnání práce poslance a senátora. Já jsem přesvědčen, že Senát je zbytečný vzhledem k tomu, že stojí 588 562 865 korun ročně (588 milionů). Já myslím, že bychom ty peníze radši měli dát na důchody. My v SPD chceme přidat důchodcům, zdravotně postiženým spoluobčanům, pracujícím rodinám s dětmi, odebrat parazitujícím a nepřizpůsobivým občanům. Je to tak. Vám v KDU-ČSL se to nelíbí, to je v pořádku. 

My v SPD chceme zrušit Senát, chceme snížit počet poslanců nejlépe na 81, chceme přímou volbu a odvolatelnost politiků, chceme zákon o referendu, chceme také odvolatelnost prezidenta. Máme to v programu a více než půl miliónu občanů to chce. 
Vy v KDU-ČSL to nechcete, je dobře, že to občané slyšeli, aspoň víme, kdo co chce a kdo co nechce. To je zcela v pořádku. Když to budete opakovat dokola, tak já vždycky přijdu, zopakuji náš program a zopakuji váš. Je to v pořádku, ale já bych se radši vrátil k projednávání státního rozpočtu. Ale myslím, že se tady s Vámi přehadovat, tak by to bylo lepší, abychom pokračovali a pracovali. Děkuji.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.