Okamura (SPD): Školy musí být odpolitizované

28.08.2019 5:36

Komentář na facebookovém profilu k politické agitaci ve školství

Okamura (SPD): Školy musí být odpolitizované
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Totalitní praktiky politické agitace v českém školství musí do příštích voleb skončit. Podívejte se, jak například státní Univerzita Hradec Králové před volbami takto politicky agitovala proti SPD na sociálních sítích, aby ovlivnila studenty. Tento konkrétní status mi již před delší dobou poslala studentka pod podmínkou zachování anonymity (její totožnost znám). Považuji za zcela nepřípustné, aby se státní školy angažovaly politicky ve prospěch konkrétních stran či proti konkrétní straně. V neposlední řadě je faktem, že peníze na svou činnost dostávají z daní VŠECH na zcela jiné účely. Podobné zneužívání výuky zaznamenáváme i z Masarykovy univerzity v Brně, Vysoké školy ekonomické v Praze, Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Máte podobné zkušenosti? Napište mi do komentářů. Souhlasíte, aby sluníčkářské vedení a vyučující státních škol takto zneužívali svoje postavení za veřejné prostředky z daní nás všech?

Hnutí SPD zásadně nesouhlasí s tímto jednáním. Školy musí být odpolitizované a v tomto smyslu se snažíme prosazovat změny. Současná vláda je však „hluchá a slepá“. My v SPD prosazujeme svobodu a demokracii. Chápal bych, kdyby školy všeobecně vyzývaly studenty, aby šli k volbám – to je v pořádku. Ale agitace pro jeden konkrétní názorový proud a jednostranná dehonestace určité parlamentní strany, kterou volilo přes půl milionu občanů, bez toho, aby se studenti měli možnost osobně a pravdivě argumentačně seznámit s argumenty – to je čirá propaganda.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…