Okamura (SPD): Velmi draze zaplacená fotka s americkým prezidentem

25.08.2019 22:43

Komentář na facebookovém profilu k nákupu amerických vrtulníků pro armádu

Okamura (SPD): Velmi draze zaplacená fotka s americkým prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vláda ANO, ČSSD a KSČM se rozhodla koupit vrtulníky z USA. Česká republika zaplatí 14.5 miliardy korun za 4 bitevní vrtulníky a 8 víceúčelových vrtulníků. Jde o typ, který používá námořní pěchota USA při svých invazních expedicích. Je jasné, že tento obchod je jedním z výsledků návštěvy premiéra Babiše v Bílém domě. Velmi draze zaplacená fotka s americkým prezidentem. Jde o doslova vyhozené peníze. Tato mini série vrtulníků je evidentně určena pro zajištění účasti české armády na expedicích USA. Pro vlastní obranu naší země nemají žádný význam. Jejich provoz bude drahý, protože zde není logistika zajišťující jejich údržbu a funkčnost. Hnutí SPD odmítá slepé následování USA do válečných konfliktů mimo obranu spojenců. Pro zajištění obrany ČR jsou tyto vrtulníky zbytečnou investicí.

Polsko a Maďarsko se rozhodlo modernizovat vrtulníky Mil a naše země mohla zvolit stejné řešení. Modernizační potenciál těchto vrtulníků zavedených v naší armádě je reálný a jejich modernizaci, provoz, logistiku i opravy plně zvládají české firmy. Šlo by o několikrát levnější řešení zajišťující potřeby obrany země. Je nehorázné, že prakticky ve stejnou dobu ministryně financí Schillerová (ANO) deklaruje záměr prodloužit dobu odchodu do penze pro pracující občany. Věk 65 let je prý finančně neudržitelný. Je to prostě lumpárna na lidi, kterou zorganizovala vláda. Peníze jsou! Nekupujte expediční vrtulníky za 14,5 miliardy a seberte politickým neziskovkám peníze a máte skoro 30 miliard na stabilizaci penzijního systému. Zrušte nákup bojových vozidel v zahraničí za plánovaných 50 miliard a modernizujte je jako Slovensko. České firmy mohou stávající bojová vozidla zavedená v armádě modernizovat na úroveň funkční pro potřeby obrany země. Vznikne možnost desítky miliard investovat do podpory a snížení daní pro pracující rodiny s dětmi. Přijde na svět více českých dětí, a protože na důchod si nešetříme, ale platí nám ho naše děti, bude stabilizován penzijní systém.

Hnutí SPD odmítá plány na prodloužení věku odchodu do důchodu. Jsme politická síla, která nemění svůj program a drží své slovo. Neděláme politiku v zájmu byznysu nadnárodních zbrojařských korporací, ale v zájmu lidí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.