Okamura (SPD): V USA zřejmě nepochopí, že dohody s islamisty platí pouze potud, pokud jsou pro ně výhodné

07.03.2016 11:16

Nějak se to Američanům vymyká z rukou, jak už ostatně v posledních 60 letech tolikrát. Vyprovokovali a podporují tzv. umírněnou syrskou islámskou opozici, kde mj. bojuje řada cizinců. Stejně jako dříve provokovali a podporovali islamisty v Afghánistánu (Al-Káida), Íránu (napřed Chomejní proti Pahlavímu, pak sunnitské radikály Jondolláh proti islámské republice), Libyi, Egyptě a v Sýrii.

Okamura (SPD): V USA zřejmě nepochopí, že dohody s islamisty platí pouze potud, pokud jsou pro ně výhodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Syrský příběh je nejsložitější. Má totiž stále legitimně přímo zvoleného prezidenta a kromě vlastní občanské války, kterou opět vyprovokovali a horlivě zásobují Američané, tam válčí i okolní státy a nejrůznější radikální a teroristické organizace.

Alavité jsou menšina a dobře vědí, že když prohraje Asad, tak nepřežijí. V uvozovkách „umírnění islamisté", cvičení a vybavovaní Američany, ochotně i s novým vybavením a výzbrojí přecházejí do řad islámských milic, ať již Islámského státu či jiných kmenových a sektářských uskupení.

Kurdové bojují proti Islámskému státu, jakoby za halasné podpory naší vlády, ale když začali vyhrávat, vpadlo jim do zad Turecko, a USA – náš spojenec v NATO, je vyhlásí za teroristy. Do toho intervenční nálety USA, Francie, Saúdů a přeshraniční ostřelování z Turecka. A samozřejmě ruské nálety - ti ale jediní mají pozvání legitimní vlády, na to se nesmí zapomínat - a tyto ruské nálety během pár týdnů dokázaly řádně zamíchat bojištěm a obrátit průběh války.

Je proto zajímavé, podle jakých pravidel se do konfliktu zapojují zahraniční interventi. Jak vůbec poznají, na čí straně bojují? Proti komu, a kdo je tedy vlastně nepřítel nepřítele mého nepřítele? Vždyť to nevědí ani sami Syřané!

Když poslouchám v České televizi blouznivé bláboly o nezbytnosti svržení diktátora Asada – a znovu připomínám, že vyhrál přímou volbu - a nastolení v uvozovkách „demokratických změn", běhá mi mráz po zádech, když si uvědomím, jak takové „demokratizační změny“ v americkém pojetí vypadají v reálu – podívejme se do současného Iráku, Afghánistánu, Sýrie, Egypta či Libye.

Modus operandi vyprovokování občanské války či revoluce (např. arabského jara) je prakticky stejný, ruku v ruce jde materiální, vojenská i politická podpora islámských radikálů proti legitimní vládě.

V USA zřejmě nikdy nepochopí, že dohody s islamisty platí pouze potud, pokud jsou pro ně výhodné. Jakmile přestanou islamisté tuto výhodu potřebovat, přestávají dohody dodržovat a uplatní jako generelní pardon institut „taqíya“, tedy islámské lsti, že vše je dovoleno, pokud je to činěno pro islám a slávu Alláhovu. Jako Američany neposlouchal Tálibán, neposlouchal je Chomejní, neposlouchá je Muslimské bratrstvo, tak proč si pořád naivně a hloupě myslí, že je jednou někdo bude poslouchat? Nebude!

Měli bychom se skutečně všichni zamyslet, kolik set tisíc mrtvých a kolik nenávisti vůči Západu mají na svědomí ti, co, zaslepení touhou po světovládě a ovládnutí ropných zdrojů, provokují jednu občanskou válku za druhou. Měli bychom si všichni opravdu uvědomit, že touha islamistů pomstít se Západu tím, že ho ovládnou, rezonuje Blízkým východem a severní Afrikou.

A tomu chce Česká republika v čele s vládou ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL napomáhat? Proč? Jak je možné, že vláda i ostatní opozice v parlamentu tak sveřepě drží basu s americkou politikou a nevidí, jak to poškozuje zájmy ČR? Občané je očividně nezajímají. Odpor mezi lidmi chtějí zlomit migrační invazí muslimů a chystanou válkou na Ukrajině, kdy strach o vlastní přežití způsobí, že občané přestanou strkat nos do zahraniční politiky a nebudou se starat o to, kdo vlastně plundruje zbývající zdroje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace