Ondráček (KSČM): Dublin IV je budoucí bezpečnostní problém

25.01.2018 15:16

Evropská komise zpracovala a předložila „novelu“ nařízení, kterým se stanoví kritéria a postupy pro určení členského státu příslušného k posuzování žádosti o mezinárodní ochranu podané státním příslušníkem třetí země, nebo osobou bez státní příslušnosti v některém z členských států, známého jako Dublin IV.

Ondráček (KSČM): Dublin IV je budoucí bezpečnostní problém
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

V podstatě jde o novelu automatického systému rozdělování migrantů napříč členskými státy EU. Navrhované změny žádným způsobem nereflektují jasné negativní stanovisko ČR k automatickému přerozdělování migrantů a kritizovaný mechanismus ještě více automatizují. I dílčí změny návrhu jsou pro ČR neakceptovatelné. Jedná se například o další zpřísnění detence, o které by měl nově rozhodovat dokonce soud. Pokud by toto nastalo, nešlo by zajistit už prakticky žádného žadatele o mezinárodní ochranu.

Pokud Dublin IV vejde v platnost a Česká republika se diktátu z Bruselu podrobí je zde, vzhledem k vývoji v Evropě, reálné nebezpečí, že do dvou, tří let zde máme no go zóny, právo šaría a další „vymoženosti“ současného západoevropského multikulturalismu. Česká republika musí bránit své národní zájmy, a to i za cenu sankcí, žalob a třeba i vyloučení z EU.

Již mnohokrát jsem vyslovil přesvědčení, že bruselská administrativa pracuje proti většinovým zájmům původních obyvatel Evropy, a to s cílem naší likvidace nevojenskou cestou. Jak jinak si totiž vysvětlit nabubřelost, neochotu naslouchat našim názorům, výhradám a požadavkům. Velmi dobře tento problém popisuje prezident Miloš Zeman, který to komentuje jako drzost hostitele, který si pozval návštěvu a tu posílá na oběd k sousedovi a dokonce souseda nutí, aby jeho návštěvě uvařil.

Zdeněk Ondráček
poslanec PSP ČR za KSČM
místopředseda výboru pro bezpečnost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.