Ondráček (KSČM): Ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL neplní, co plnit má

10.03.2021 23:09

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k informaci vlády ke strategii očkování, dostupných vakcínách a jejich dostatečnosti

Ondráček (KSČM): Ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL neplní, co plnit má
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

Vážení páni kolegové z Pirátské strany,

kteří jste vystupovali teď přede mnou v reakci na paní kolegyni Aulickou Jírovcovou, já chápu vaši rusofobii a že vám činí (?) špunty v uších, ale zkuste si znovu přečíst, co paní kolegyně řekla. Ona neřekla, že tady chceme ruskou vakcínu Sputnik V bez nějaké certifikace, ale ptáme se, proč pan ministr a popřípadě SÚKL nedělá nic takového, aby mohl SÚKL plnit to, co plnit má. A vy stále čekáte a stále se vymlouváte na EMA. To je krásné, vy se vymlouváte, vy se vymlouváte, vy se vymlouváte, ale je tady prostě část společnosti - a to prostě nezapřete - která prostě tu ruskou vakcínu Sputnik chce, nechala by se očkovat. A je to napříč, to není jenom o tom, že to jsou voliči KSČM, SPD nebo kohokoliv jiného. Je to prostě určitá generace lidí a určitá skupina lidí, kteří prostě říkají "my bychom si ten Sputnik vzali a nechali se očkovat, protože tomu důvěřujeme".

Jestli čtete některá média, která mluví o proočkovanosti v Rusku, 2 - 3 % a že nejsou schopni ani vyrábět, tak mi vysvětlete, jak je možné, že už mají - a teď já nevím, tady pan kolega Kobza nějakou informaci dával - já nevím, možná 20, možná 30 států, se kterými mají smlouvy a objem dodávek v číslech přesahujících miliardy.

Tak jestli to je tak špatná vakcína, tak proč se tím ti lidé nechávají očkovat? My jenom říkáme a myslím, že to kolegyně řekla a jestli tomu nevěříte, tak si to znovu přečtěte, že chceme, aby konečně tahle vláda začala něco dělat, včetně pana ministra, a pokud ne, tak ať prostě odejdou, ať prostě odejdou a nechají tam někoho jiného, kdo pro tu vládu bude chtít dělat. Včetně pana ministra, včetně ředitelky SÚKL a myslím, že to řekl pan prezident dostatečně jasně.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.