Ožanová (ANO): Vždycky chceme vědět, co schvalujeme, prosím, zkuste nám to připravit

24.01.2024 19:05

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 24. ledna 2024 ke korespondenční volbě

Ožanová (ANO): Vždycky chceme vědět, co schvalujeme, prosím, zkuste nám to připravit
Foto: ostrava.cz
Popisek: Zuzana Ožanová

Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové,

já jsem se dneska poprvé přihlásila k faktické poznámce, jelikož chci reagovat na pana ministra. Mě zaujala hned jedna z počátečních věcí, že nepředkládáte text té vyhlášky, že nebyl politický požadavek. A víte, proč nebyl politický požadavek? Protože to nešlo standardní legislativní cestou. Je to poslanecký návrh. Já jenom tak, že jsem včera citovala, a já se dneska těším na pana ministra pro legislativu, právě ze sekce Legislativa z vašeho programového prohlášení: prosekání byrokratické džungle, kvalitní legislativa a chytré řízení státu.

Já jsem na to upozorňovala a tady ve vztahu k tomu, co říkal pan ministr Lipavský, je to zcela zjevné. Kdyby to šlo standardní legislativní cestou, tak tu analýzu dostupnosti poštovních služeb už máte zpracovánu, máte zpracovány teze vyhlášky, máte oponenturu, musíte se vypořádat ne tady se všemi diskusními příspěvky, ale už byste se museli s tou odbornou veřejností.

Vy jste řekl, že nebyl politický požadavek na teze vyhlášky. Domnívám se, že ten politický požadavek je snad vždycky, že chceme vědět, co schvalujeme, chceme vědět, jak budou vypadat prováděcí předpisy. Já si myslím, že to nikdo nemusí nahlas říkat. Prosím vás, zkuste nám to připravit. A když nepřipravíte, nic se neděje.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.