Paroubek: Šaráda na vodě

11.03.2018 21:30

Mimořádná schůze poslanecké sněmovny svolaná z iniciativy ODS k činnosti vlády v demisi, týkající se personálních a dalších změn, které vláda provádí, dopadla podle očekávání.

Paroubek: Šaráda na vodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Podle ODS vláda v demisi, tedy bez důvěry sněmovny, nemá legitimitu k provádění žádných rozsáhlých personálních změn, jakých jsme byli svědky v minulých týdnech. Naopak A. Babiš vyjádřil své stanovisko v zásadě tak, že podle ústavy necítí žádné omezení pro svou vládu, neboť ústava explicitně nestanoví takový požadavek. Debata, místy přecházející do humorné až tragikomické roviny, po necelých čtyřech hodinách došla k svému závěru tak, že poslanci zamítli návrh na projednávání této věci, čímž schůze skončila a další schůze sněmovny proběhne až 20. března. Debata, neboť poslanci pravděpodobně již pospíchali v pátek do svých domovů, zůstala moudře omezena jen na poslance s přednostním právem. Je to jen dobře. I to co jsme slyšeli, stačilo k tomu, abychom na tuto schůzi raději rychle zapomněli.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…