Paroubek: Vláda je grogy, odpočítávání začalo

18.02.2011 15:17

Odbory lékařů porazily vládu. Nad vodou vládu držela jen média, především tištěná a prezident V. Klaus.

Paroubek: Vláda je grogy, odpočítávání začalo

Odbory lékařů porazily vládu. Ukazuje se, že dobře organizovaná skupina zaměstnanců, dokáže-li dobře promyslet a také uskutečňovat předem zvolenou taktiku, může vyhrát i nad koncentrovanou státní mocí. Vláda rozdíraná vážnými vnitřními spory, kde Věci veřejné chvílemi koketovaly dokonce s myšlenkou být jakýmsi arbitrem či prostředníkem mezi vládou (jejich ministry jsou i členové VV) a rebelujícími lékaři, nebyla odborářům zase tak vážným soupeřem. Nad vodou vládu držela jen média, především tištěná a prezident V. Klaus.

Nutno dodat, že odboráři Klause a jeho pravičácké agitky ignorovali. Dělali dobře. Tištěná média a veřejnoprávní televize rozpoutaly proti lékařům v posledních týdnech skutečné peklo. To, co předvádělo např. Právo, je neuvěřitelné u deníku, který sám sebe charakterizuje jako nezávislý a levicový. Dnes je tento list, korumpovaný rozsáhlou inzercí Pozemkového fondu (za léta krize 2008 - 2010 to byla inzerce za cca 20 milionů), osobním deníkem M. Kalouska. Právo stranilo ve sporu odborářů s vládou jasně vládě. Proti dalším novinám bylo ale Právo ještě umírněné. MFD, HN a Lidové noviny propadly v závěru nenávistné kampaně vůči odborářům úplně delirickému běsnění. To mělo obdobu snad jen při útocích proti mé osobě loni před volbami.

Dlužno dodat, že příchylnost „levicového" listu Právo k ministru financí má i své příjemné stránky. Právo je díky tomu velmi přesně informováno o kauze místopředsedy Topolánkovy vlády a nynějšího ministra obrany A. Vondry. Informace, které o kauze tuneláře a korupčníka Vondry přineslo včera na tiskové konferenci ústy M. Kalouska ministerstvo financí, jsou pro A. Vondru politicky smrtící. Tunel za nejméně 200 až 300 milionů, předražení práce v neslýchaném rozsahu. Měl jsem možnost hovořit s dřívějším spolumajitelem firmy ProMoPro Casparem, a na základě tohoto rozhovoru si dovoluji tvrdit, že nás ještě některá překvapivá odhalení čekají.

Pokud premiér Nečas nebude konat a ministra Vondru neodvolá, měl by klub sociální demokracie neprodleně vyvolat hlasování o důvěře vládě.

Také proto, že koalice neumožnila na program jednání schůze sněmovny zařadit diskuzi k žádnému vážnému problému tak, jak to navrhovala opozice. Ani k situaci ve zdravotnictví, ani k tuneláři Vondrovi. Před hlasováním o důvěře vládě by takové diskuzi ve sněmovně nemohli zabránit. Berlusconim vedená opozice v letech 2006 - 8 jednala o důvěře tehdejší Prodiho vládě v parlamentě více než třicetkrát. Nakonec Prodiho vláda padla. V tomto funkčním období italského parlamentu to levicová opozice Berlusconimu vrací i s úroky.

Nečasova vláda už ani nemá odvahu někde ještě špitat, že je „vládou práva, boje proti korupci....". Je to spíše vláda nestoudnosti, korupce a obřích tunelů.

Trestná činnost na ministerstvu obrany v posledních letech už nikoho nepřekvapuje. Padestáčtyři z korupce obviněných úředníků ministerstva obrany, to už je folklór, který nikoho moc nevzrušuje. Pokud si tito „dobří" lidé i podle médií „vydělali" stamiliony, je to neslýchané. Do nebe volající.

Ale půvabné je, že bývalou ministryni obrany Parkanovou nikdo z médií ani neobtěžuje otázkami. Investigativnost novinářů má zkrátka své meze, oni se raději věnují S. Grossovi.

Pravicová protilidová koalice se dohodla na navýšení DPH na 20%. To znamená navýšit ceny např. nových bytů a rodinných domků, veřejné dopravy, léků, většiny potravin, vstupného na kulturní a sportovní akce, knih, novin atd.. Je to jasný útok na životní úroveň nízko a středněpříjmových vrstev obyvatel. Ale soukromé penzijní fondy budou mít krásný byznys. Po dvacet let budou manipulovat bilionem korun. Aspoň něco, z čeho budou mít vládní politici své halafance.

V ekozakázce už to tak obří loupež století v řádech desítek miliard nebude, už se věc moc proflákla. V nemocnicích - s ohledem na bdělost lékařů - se toho tolik také nepovede rozkrást, jak si to Kalousek s poradcem ze Slovenska, bývalým ministrem Zajacem malovali. Tak aspoň privatizace části důchodového účtu a církevní restituce (ministerstvo kultury je prý už připraveno).

Odboráři z LOKu ukázali, jak nakládat s touto vládou. Pěkně od podlahy, nic jiného si nezaslouží.

Více:
U Jílkové jako na tržišti: Doktoři nepoděkovali a křičeli

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

8:04 Rozvoral (SPD): Vlastenci volí do Evropského parlamentu kandidáty SPD a Trikolory!

Termín voleb do Evropského parlamentu se rychle blíží a nově zvolení europoslanci budou rozhodovat o…