Peštová (ANO): Znásilnění jednacího řádu v přímém přenosu

16.02.2022 19:02

Projev na 9. schůzi Poslanecké sněmovny 16. února 2022 k programu schůze.

Peštová (ANO): Znásilnění jednacího řádu v přímém přenosu
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Přeji vám krásné dobré ráno. V úvodu bych ráda, nemohu souhlasit s panem poslancem Michálkem prostřednictvím paní předsedající, vidím, že už zde asi není, zřejmě si šel hajnout na chvilku, který vlastně zde pronesl to, že SPD obstruovalo. To co jsem zde zažila dnes, to ve své podstatě pro mě byl jeden ze šoků, a jak by řekl pan premiér, který zde také není, bylo to znásilnění jednacího řádu v přímém přenosu. (Komentáře z pléna.) Prosím?

Já jsem řádně čekala na diskusi, resp. řádně jsem čekala na to, a měla jsem danou přihlášku, že jsem chtěla načíst svůj bod a chtěla jsem změnu programu. Ano, jsme v demokratickém státu. Pan poslanec Okamura měl delší slovo. Ale řádně jsem čekala. V každém případě byla jsem v šoku a jsem stále v šoku a doufám, že to bude mít nějakou odezvu. Pane poslanče, máte nějaký problém, prostřednictvím paní předsedající? Já jsem taky unavená. Tak se ráda vyjádřím ke svému bodu konečně.

Ráda bych navrhla nebo předřadila bod sněmovní tisk 56, který je na programu, ale myslím si, že by měl být předřazen a měl by být dán jako druhý, neboť jsem i jeho zpravodajem, tak jako jsem zpravodajem tisku 55, který již byl schválen a bude projednáván ve výboru životního prostředí v příštím týdnu, a tyto dva zákony jsou ve své podstatě jak dvojčata, protože jeden je zákon, který říká zákaz jednorázových plastů, a druhý zákon je změnový zákon, který samozřejmě doprovází tento zákon.

A jak již jsem se jednou snažila, aby tento zákon šel společně s tímto zákonem, tak již v kuloárech v současné době, a je to intenzivnější, se skloňuje, že budou k tomuto zákonu změnovému postupně načítány pozměňovací návrhy, a jeden z nich je povinné zálohování. Já sama jsem si k tomu připravila dost silnou argumentaci ať pro, či proti, a proto bych byla ráda, aby tento tisk byl zařazen jako druhý bod tohoto programu. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věra Maříková (SPD): S digitalizací přichází obava, že starší generace budou nezaměstnatelné

13:09 Věra Maříková (SPD): S digitalizací přichází obava, že starší generace budou nezaměstnatelné

V důsledku digitalizace zanikne v příštích sedmi až osmi letech 300 000 pozic a milion pozic kvůli d…