Piráti demonstrovali za svobodu pěstování

12.11.2013 11:35

O víkendu probíhal v Praze třídenní konopný veletrh Cannafest.

Piráti demonstrovali za svobodu pěstování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Tato akce spojuje konopnou kulturu a scházejí se zde jak prodejci pěstební techniky a dalších s konopím svázaných artiklů, tak i neprofitující konopní nadšenci a vůbec všechny bytosti postižené láskou k této úžasné rostlině. Mezi jinými na veletrhu mělo svůj stánek i Piráty podporující internetové Radio Rastafari, v jehož vysílání zástupkyně garanta programového bodu Drogy Janka Michailidu opakovaně vyzývala posluchače rádia a návštěvníky veletrhu k účasti na demonstraci proti likvidaci growshopů. Z Cannafestu se lidé bojující za svobodu pěstování přesunuli na Staroměstské náměstí, aby protestovali proti nedávným raziím v obchodech s pěstitelskou technikou. Na této akci Janka promluvila k demonstrantům.

„Pirátská strana, která jako jediná prosazuje legalizaci všech psychotropních látek, razie na growshopy důrazně odmítá. V době, kdy světoví lídři včetně někdejšího šéfa OSN Kofiho Annana prohlásili, že válka proti drogám byla jen vysáváním peněz z kapes daňových poplatníků a nepřinesla žádný prokazatelný pozitivní účinek, nám připadají současné zákroky policie jako krok zpět. Pirátská strana založila sbírku za účelem právní pomoci podnikatelům postiženým touto kauzou na svém transparentním účtu pod variabilním symbolem 300002. Dále bych chtěla upozornit na to, že se k nám dostala zaručená zpráva, že minimálně jeden úředník státní správy dostal pokyn k tomu, aby získal databázi zákazníku nejmenovaného growshopu a posléze tyto stránky nahlásil. Rozhodně není nutno panikařit, ale vyzýváme ke zvýšené opatrnosti,“ říká zástupkyně garanta Drogy Janka Michailidu.

Pirátská strana považuje nynější situaci za tristní, a proto se snaží pomoc při řešení aktuální situace. Rádi bychom tímto vyzvali své příznivce, aby podepsali Petici proti kriminalizaci obchodů s pěstitelským vybavením (viz související odkazy). O celou situaci se budeme zajímat i v budoucnu. Současnou represi vůči growshopům považujeme za evidentní selhání demokratických principů, a proto se v tomto sporu stavíme na stranu podnikatelů. V demokratické společnosti by neměla býti narušována práva a svobody jejích členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…