Polčák (STAN): Zvolení von der Leyen do čela Evropské komise vítáme

17.07.2019 9:01

Poslanec Evropského parlamentu za STAN Stanislav Polčák spolu s dalšími kolegy ve frakci Evropské lidové strany (ELS) hlasoval pro zvolení Ursuly von der Leyen, proto její vítězství ve volbě do čela Evropské komise vítá.

Polčák (STAN): Zvolení von der Leyen do čela Evropské komise vítáme
Foto: JoK
Popisek: Stanislav Polčák

Jeho názor podpořilo dopolední vystoupení této kandidátky do čela Evropské komise, ve němž se zavázala hájit principy právního státu ve všech členských státech EU, a zaručila se za nestrannou a nezávislou Komisi plnící svou roli strážkyně Smluv.

„Evropská unie potřebuje větší stabilitu, což Ursula von der Leyen často zmiňovala. Je to vzdělaná a zkušená politička. Naší výhodou je, že pochází ze země, jejíž hospodářství je úzce provázáno s tím českým, takže bude lépe chápat naši ekonomickou situaci,“ komentoval svoji volbu Stanislav Polčák.

Ve svém vystoupení von der Leyen zmínila řadu pozitivních prvků, ale bude také záležet na tom, jak budou promítnuty do konkrétních legislativních návrhů.

„Pro STAN bylo klíčové, že se jasně postavila za přísné dodržování právního státu a dotačních pravidel. My to vítáme a velmi oceňujeme, nejsem si však jist, že například premiér této země je stejného názoru,“ komentoval zvolení von der Leyen předseda STAN Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!