Pospíšil (TOP 09): Chceme předejít tomu, co se v Praze stalo před čtyřmi lety

10.10.2018 9:49

V pondělí proběhlo ustavující jednání nového zastupitelského klubu Spojených sil pro Prahu. Předsedou klubu zastupitelů se stal předseda TOP 09 a lídr kandidátky Jiří Pospíšil, místopředsedkyní klubu pak bude Hana Marvanová za STAN, Jan Wolf za KDU-ČSL a Radek Vondra za TOP 09.

Pospíšil (TOP 09): Chceme předejít tomu, co se v Praze stalo před čtyřmi lety
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

Zastupitelé Spojených sil za Prahu na základě dosavadních jednání vidí jako nejrealističtější řešení trojkoalici s Pirátskou stranou a hnutím Praha sobě.

„Naším cílem je, abychom předešli tomu, co se v Praze stalo před čtyřmi lety, kdy zde vznikla koalice bez společné programové vize. Chci proto, abychom se dohodli na podrobném krizovém plánu pro Prahu, který jasně zakotví priority nezbytné pro rozvoj hlavního města v příštích letech,“ říká nový předseda klubu zastupitelů Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil.

Ten dnes také zaslal e-mail primátorce Adrianě Krnáčové, kde ji vyzývá k tomu, aby stávající vedení města již nečinilo žádné zásadní kroky, a to zejména s dopadem na městský rozpočet. Tato výzva se podle Pospíšila týká i dalších městských částí. 

„Praha samozřejmě potřebuje standardní správu, nicméně všechna důležitá povolební rozhodnutí bez této konzultace by vyvolala jen zbytečná podezření a pachuť, podobně jako tomu bylo v různých případech z minulosti. Vzpomeňme například nákup vojenské techniky těsně po volbách v roce 2006. Tomu se jistě všichni chceme vyhnout,“ píše v e-mailu primátorce Jiří Pospíšil. Pospíšil dále uvedl, že by byl rád, kdyby to samé platilo i u jednotlivých městských částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby