Primátorka Palkovská: Nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště

20.06.2020 22:24

Víte, že v současné době připadá podle statistik na 1 000 obyvatel 700 aut? Pohledem bydlení to dělá 2 auta na 3 byty. Otázka parkování v Třinci je jedním z důležitých témat, kterému vedení města dlouhodobě věnuje pozornost.

Primátorka Palkovská: Nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

Vzrůstající potřebu parkovacích ploch řeší Třinec stejně jako řada dalších větších měst po celé republice, proto si město nechalo zpracovat koncepci parkování, jejíž součástí byla i analýza stávající situace na Sosně, na Terase, v Lyžbicích, Starém Městě a na Kamionce.

Materiál je natolik obsáhlý, že jeho zveřejnění uvedl online přenos, na kterém vedení města představilo zpracovanou analýzu, vizi parkování a konkrétní opatření, které občanům v blízké budoucnosti pomohou lépe zaparkovat.

„Chtěli jsme koncepci parkování Třinečákům představit už v březnu v kině Kosmos, ale z důvodu mimořádných opatření proti šíření koronaviru se setkání nemohlo uskutečnit. Rozhodli jsme se proto využít moderní způsob komunikace, který dnešní doba nabízí,“ vysvětlila primátorka Věra Palkovská a dodala: „Auta jsou a pravděpodobně ještě dlouho budou přirozenou součástí města, ale nechceme změnit veřejný prostor v jedno velké parkoviště. Zaměříme se hlavně na hospodaření s parkovacími místy, kdy na jedné straně počítáme s vytvořením nových parkovacích stání, ale zároveň nám záleží na veřejném prostoru s relaxačními plochami, hřišti a zelení - zvlášť když bojujeme se suchem a zeleň uprostřed města tolik potřebujeme."

Více se k tématu dovíte na kanálu YouTube kabelové televize Třinec, Koncepci parkování najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice