Prokop (ANO): Po pochybných zakázkách reorganizují Piráti magistrátní IT odbory

16.11.2021 13:05 | Komentář

Vyjádření ke sloučení 2 magistrátních IT odborů

Prokop (ANO): Po pochybných zakázkách reorganizují Piráti magistrátní IT odbory
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Pod tíhou kritiky sporných IT zakázek vyhlašovaných magistrátem, je potřeba zahladit, co se dá. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí
Pražští radní dnes schválili změnu Organizačního řádu MHMP, která se týká struktury odboru informatické infrastruktury a odboru informatických aplikací. V důvodové zprávě schváleného materiálu se píše, že změna spočívá v centralizaci agend v této oblasti.

Na tom by asi nebylo nic divného, ovšem kdyby dnešní rozhodnutí radních v praxi neznamenalo návrat do situace, která fungovala do konce ledna 2019. Jinými slovy, radní dnes sloučili dva odbory v jeden. Obdobný tomu, který rozdělili právě koncem ledna 2019. Co za rozdělením odboru stálo tehdy? Podle mě potřeba odstranit tehdejšího ředitele odboru INF MHMP Roberta Fialku, který byl pro nynější magistrátní garnituru nepohodlným dědictvím po Adrianě Krnáčové. A to velmi těžce nesl primátor Hřib, do jehož gesce oblast IT spadá.

A co můžeme hledat za dnešním sloučením? Vsadil bych se, že tentokrát je potřeba elegantně odstavit ředitele odboru informatických aplikací, středočeského pirátského zastupitele Milana Krcha, který je přímým podřízeným primátora.

A proč se Piráti obrací zády proti svému stranickému kolegovi? Na vině jsou podezřelé IT zakázky pražského magistrátu, na které jsme upozornili letos v létě. Právě ty jsou nyní v hledáčku Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Takže to chápu tak, že člověk, který se spolupodílel na zadávání pochybných zakázek, nyní potichu odejde z magistrátu s odstupným. A jak by na to mohl zareagovat tehdejší ředitel Fialka? Pokud se stane, co jsem zaslech a on zažaluje magistrát na účelový vyhazov, bude ještě na magistrátu veselo. 

Text najdete s odkazy na starší komentáře na mém blogu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice