Račok (SPD): Trojský kůň a pátá kolona aneb falešné vlastenectví

25.04.2020 16:50

Přeci to známe, z dávné historie, přeci to známe i z nedávné minulosti, přeci to známe a víme to, jak mnohdy ti co deklarují se našimi přáteli, co hovoří našim jazykem a tváří se jak hroudu své země mají hluboko v srdci, že čas projeví, že tomu tak není.

Račok (SPD): Trojský kůň a pátá kolona aneb falešné vlastenectví
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Víme a známe to všichni, jak bolestivé je to poznání. Jak kruté je to zklamání nad tím, když někomu podáte  ruce ve víře, že mluví stejným jazykem jako vy, že chápe a vidí svou rodnou zem, svou vlast jako vy. Jak bolestivé je to, když zjistíte, že myšlenky, jenž projevoval své i za vaše najednou otočí, jak když kolotoč se roztočí.

Však slova bratrství jsou jim cizí a vysmívají se jim, čest a pravda znaky již dávných dob, které ctností rytířů jsou, jsou jim rovněž cizí a s posměšky se k nim vyjadřují, a projevy lásky k rodné zemi srdcem vyjádřené jen hloupě a záludně kritizují.

Mí přátelé, přítelkyně, bratři a sestry,

Blíží se čas voleb, jak do krajských zastupitelstev, senátu a tak poslanecké sněmovny. Buďte pevní, buďte svorní a jednotní. Nenechte se zmást lákavými slovy, různými pletichy, různými zájmovými skupinami. Nenechte v tak zvaném vyšším zájmu zaprodat naši rodnou hroudu těm, co jsou schopni učinit vše a cokoliv, jenom aby měli pocit moci a zisk různých prebend. Mějme oči otevřené, své srdce zapnuté a slyšte dobře vše, neb jde již v tomto čase, a čase, jenž brzo přijde o naší rodnou zem, o naší vlast Českou republiku.

O zem Čechů, Moravanů a Slezanů, jakožto i národností, jenž naší zem, přijali za svou vlastní a ctí naší kulturu, tradice a naše křesťanství.

Nejdeme se zastrašit, nedejme se ovlivnit a volme jednotně ty naše budoucí zastupitelé, které známe, které jsme měli možnost je poznat, znát jejich postoje, jejich názory a toky myšlenek.

Samotné názory vyjadřované na venek však nestačí, pokud nejsou opřeny o filosofii daných cílů, postojů, které tvoří řeku řek již od dob dávných, a tou je ideologie, směr, cesta kam se chceme ubírat, kam chceme mířit a kam směrovat naší rodnou hroudu, naší vlast Českou republiku.

Nestačí mít hmotné bohatství, nestačí mít společenskou pozici, pro čas přítomný a budoucí, je zapotřebí mít srdce vlastence, vlastence toho, jenž bude bránit nedotknutelnost, nezávislost a svrchovanost naší vlasti České republiky.

Nestačí zde ani moudrost mnohdy získána na univerzitách opřená mnohými tituly, ale musí to být moudrost lidu, moudrost přirozená, která se nezmění pod nabídkou a různými možnostmi, a lákadly.

Která se nezmění ani pod tlakem nabídek, nezlomí tlakem moci, a vždy bude hájit to, pro co jste ho zvolili a dali mu důvěru, to co vám projevoval a vyjadřoval, tak jak jste jej poznali, tak jak jste je chápali.

V nedávné době i naše zem měla možnost se seznámit s různými dohodami, dvojkoalice, trojkoalice, čtyřkoalice, a všechno to zaniklo, upadlo, neboť i ti, co takováto stvoření stvořili, byli lehce zranitelní, ničeho nedosáhli a naší státnost v samém důsledku oslabili. Nacpali se do různých politických uskupení, různých stran a hnutí, které svými postoji, činy oslabili, a nakonec rozbili, a je nutno to říci a dodat, že lidé to vědí.

Samotné názory a postoje musí být opřeny o filosofii daných cílů, postojů, které tvoří řeku řek již od dob dávných, a tou je ideologie, směr, cesta kam se chceme ubírat, kam chceme mířit a kam směrovat naší rodnou hroudu, naší vlast Českou republiku.

Nevolte Jidáše České republiky, nevolte nikoho, kdo se klaní Bruselským pánům, kteří zradili sen o společném Evropském domě, o svobodě slova, demokracii a rovnosti, o rovnosti Evropských států, o zachování nedotknutelnosti, svrchovanosti a nezávislosti jednotlivých států Evropy. Nevolte ty, kteří ohrožují naše tradice, naší křesťanskou víru, naše bezpečí, naše životy, naší nezávislost, svrchovanost a nedotknutelnost.

Volím jistotu, bezpečí, volím zachováním tradic, rodin, volím nezávislost, svrchovanost a nedotknutelnost České republiky, aby národy Čechů, Moravanů a Slezanů, jakožto i národností, kteří s námi žijí historicky a Českou republiku přijali za svou vlastní, aby žili ve své zemi pro přítomnost i budoucnost, proto volím SPD.

Česká republika je naše, a my si jí vzít nedáme.

Děkuji čtenářům za trpělivost a podporu.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…