Račok (SPD): Trojský kůň a pátá kolona aneb falešné vlastenectví

25.04.2020 16:50

Přeci to známe, z dávné historie, přeci to známe i z nedávné minulosti, přeci to známe a víme to, jak mnohdy ti co deklarují se našimi přáteli, co hovoří našim jazykem a tváří se jak hroudu své země mají hluboko v srdci, že čas projeví, že tomu tak není.

Račok (SPD): Trojský kůň a pátá kolona aneb falešné vlastenectví
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Víme a známe to všichni, jak bolestivé je to poznání. Jak kruté je to zklamání nad tím, když někomu podáte  ruce ve víře, že mluví stejným jazykem jako vy, že chápe a vidí svou rodnou zem, svou vlast jako vy. Jak bolestivé je to, když zjistíte, že myšlenky, jenž projevoval své i za vaše najednou otočí, jak když kolotoč se roztočí.

Však slova bratrství jsou jim cizí a vysmívají se jim, čest a pravda znaky již dávných dob, které ctností rytířů jsou, jsou jim rovněž cizí a s posměšky se k nim vyjadřují, a projevy lásky k rodné zemi srdcem vyjádřené jen hloupě a záludně kritizují.

Mí přátelé, přítelkyně, bratři a sestry,

Blíží se čas voleb, jak do krajských zastupitelstev, senátu a tak poslanecké sněmovny. Buďte pevní, buďte svorní a jednotní. Nenechte se zmást lákavými slovy, různými pletichy, různými zájmovými skupinami. Nenechte v tak zvaném vyšším zájmu zaprodat naši rodnou hroudu těm, co jsou schopni učinit vše a cokoliv, jenom aby měli pocit moci a zisk různých prebend. Mějme oči otevřené, své srdce zapnuté a slyšte dobře vše, neb jde již v tomto čase, a čase, jenž brzo přijde o naší rodnou zem, o naší vlast Českou republiku.

O zem Čechů, Moravanů a Slezanů, jakožto i národností, jenž naší zem, přijali za svou vlastní a ctí naší kulturu, tradice a naše křesťanství.

Nejdeme se zastrašit, nedejme se ovlivnit a volme jednotně ty naše budoucí zastupitelé, které známe, které jsme měli možnost je poznat, znát jejich postoje, jejich názory a toky myšlenek.

Samotné názory vyjadřované na venek však nestačí, pokud nejsou opřeny o filosofii daných cílů, postojů, které tvoří řeku řek již od dob dávných, a tou je ideologie, směr, cesta kam se chceme ubírat, kam chceme mířit a kam směrovat naší rodnou hroudu, naší vlast Českou republiku.

Nestačí mít hmotné bohatství, nestačí mít společenskou pozici, pro čas přítomný a budoucí, je zapotřebí mít srdce vlastence, vlastence toho, jenž bude bránit nedotknutelnost, nezávislost a svrchovanost naší vlasti České republiky.

Nestačí zde ani moudrost mnohdy získána na univerzitách opřená mnohými tituly, ale musí to být moudrost lidu, moudrost přirozená, která se nezmění pod nabídkou a různými možnostmi, a lákadly.

Která se nezmění ani pod tlakem nabídek, nezlomí tlakem moci, a vždy bude hájit to, pro co jste ho zvolili a dali mu důvěru, to co vám projevoval a vyjadřoval, tak jak jste jej poznali, tak jak jste je chápali.

V nedávné době i naše zem měla možnost se seznámit s různými dohodami, dvojkoalice, trojkoalice, čtyřkoalice, a všechno to zaniklo, upadlo, neboť i ti, co takováto stvoření stvořili, byli lehce zranitelní, ničeho nedosáhli a naší státnost v samém důsledku oslabili. Nacpali se do různých politických uskupení, různých stran a hnutí, které svými postoji, činy oslabili, a nakonec rozbili, a je nutno to říci a dodat, že lidé to vědí.

Samotné názory a postoje musí být opřeny o filosofii daných cílů, postojů, které tvoří řeku řek již od dob dávných, a tou je ideologie, směr, cesta kam se chceme ubírat, kam chceme mířit a kam směrovat naší rodnou hroudu, naší vlast Českou republiku.

Nevolte Jidáše České republiky, nevolte nikoho, kdo se klaní Bruselským pánům, kteří zradili sen o společném Evropském domě, o svobodě slova, demokracii a rovnosti, o rovnosti Evropských států, o zachování nedotknutelnosti, svrchovanosti a nezávislosti jednotlivých států Evropy. Nevolte ty, kteří ohrožují naše tradice, naší křesťanskou víru, naše bezpečí, naše životy, naší nezávislost, svrchovanost a nedotknutelnost.

Volím jistotu, bezpečí, volím zachováním tradic, rodin, volím nezávislost, svrchovanost a nedotknutelnost České republiky, aby národy Čechů, Moravanů a Slezanů, jakožto i národností, kteří s námi žijí historicky a Českou republiku přijali za svou vlastní, aby žili ve své zemi pro přítomnost i budoucnost, proto volím SPD.

Česká republika je naše, a my si jí vzít nedáme.

Děkuji čtenářům za trpělivost a podporu.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…