Rakušan (STAN): Nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze

20.11.2020 21:31

Komentář na facebookovém profilu ke zrušení superhrubé mzdy

Rakušan (STAN): Nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan před kolínskou radnicí

Vůbec mě nepřekvapuje, že zadlužit naši zemi ještě víc, právě v době pandemie, chce vláda ANO. Vlastně by mě ani nepřekvapilo, pokud by to samé prosazoval i zbytek vládní koalice. Včera ale pro zrušení superhrubé mzdy našlo ANO nečekaného spojence: ODS. Ta i přes svá deklarovaná partnerství s nejhlasitějším odpůrcem neodpovědné rozpočtové politiky, tedy TOP 09, splnila jeden z bodů svého programu, tedy zrušení superhrubé mzdy.

Už nikoho nezajímá, že na to teď nejsou peníze. Už nikoho nezajímá, že se touto hloupou verzí nepodpoří spotřeba. Peníze zůstanou v peněženkách 20 % těch nejbohatších, 15 % si polepší minimálně. Už nikoho nezajímá, že nemůžete zrušit superhrubou mzdu bez daňové reformy, bez modernizace této země. Strany plní své sliby, kašlou na to, že to není správné a už vůbec je nezajímá, že na holičkách nechají ty, kteří to potřebují nejvíce. Obyčejné lidi. A ano, myslím i starosty a starostky, hejtmanky a hejtmanky, kteří roznášeli v koronakrizi dezinfekci a ručně ušité roušky. Všichni ti teď zruší opravy chodníků, modernizaci učeben ve školách, protože je to bude stát strašně peněz v rozpočtech. A oni nejsou zvyklí mít dluhy, jejich lidé ve městech by jim to neodpustili. Stejně, jako to neodpustili v Kolíně místní ODS. Škoda, že si z toho nikdo nevzal ponaučení.

Pro nás je odpovědná rozpočtová politika skutečnou prioritou. Ukazujeme to ve svých městech a obcích, vyrovnáme se i s těmito klacky, které nám vláda blbosti hodila pod nohy. Nic jiného nám nezbyde. A nemusíte mít strach, že vám tu za rok budu tvrdit něco jiného, než dnes. Takoví my opravdu nejsme.

Sdílím s fotografií před kolínskou radnicí. Protože si tu vybranou kasu Kolína v roce 2010 moc dobře pamatuji. A je to pro mě symbol, že díky politice pro lidi, ne pro sebe, se dá zvládnout i nemožné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.