Rouček (ČSSD): Evropská integrace Gruzie by se měla urychlit

04.11.2013 8:21

Evropští sociální demokraté v Evropském parlamentu blahopřáli Giorgimu Margvelašvilimu k jeho vítězství v nedělních prezidentských volbách v Gruzii.

Rouček (ČSSD): Evropská integrace Gruzie by se měla urychlit
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Zároveň ocenili výsledek voleb jako další důkaz o posílení demokracie v Gruzii a o její zodpovědnosti vůči evropským hodnotám. 

Libor Rouček, místopředseda Skupiny S&D zodpovědný za politiku rozšiřování a politiku sousedství EU, k tomu řekl: "Demokratický a transparentní výsledek voleb znamená další důležitý krok Gruzie na cestě do Evropy.

Během posledních let došlo ke klidnému předání moci v rámci parlamentních voleb – v tomto region se jedná o výjimečnou a vskutku historickou událost. Nedělní prezidentské volby opět potvrdily a upevnily pokrok, kterého Gruzie dosáhla. Dokazují tímto, že demokracie v této zemi dospívá.

Skupina S&D vyjadřuje silnou podporu evropskému integračnímu procesu Gruzie a vítá zahájení a následné urychlené podepsání Asociační dohody a Komplexní dohody o volném obchodě (DCFTA).“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libor Rouček - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.