Rozvoral (SPD): Plníme program a předvolební sliby

12.03.2018 10:31

Celé minulé dva týdny jsme v Poslanecké sněmovně bojovali za program SPD, čímž postupně naplňujeme předvolební sliby.

Rozvoral (SPD): Plníme program a předvolební sliby
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Nejprve se začal projednávat náš návrh zákona o obecném referendu, jenž byl po nějaké době po domluvě přerušen s tím, že nejprve proběhne odborný seminář, na kterém se bude k tomuto tématu podrobně debatovat, abychom našli většinovou shodu pro další projednávání a propuštění do druhého čtení.

Následně prošel do druhého čtení návrh zákona hnutí SPD o změně trestního zákoníku, který bude trestat veřejné hlásání nenávisti k druhým lidem a potlačování lidských práv a svobod, jak např. hlásá islámská ideologie. Poté jsem načetl za předkladatele další návrh zákona hnutí SPD o přímé volbě hejtmanů, starostů nebo primátorů a to včetně jejich odvolatelnosti a tento návrh zákona prošel také do druhého čtení.

Celý náš poslanecký klub ještě podpořil návrh zákona o zdanění finančních náhrad v rámci církevních restitucí, jelikož restituční náhrady dostávají i církve, které před rokem 1989 dokonce ani neexistovaly a i tento zákon byl propuštěn do druhého čtení. Dalším návrhem zákona, který prošel i díky poslancům SPD do druhého čtení je zákon o elektronické evidenci tržeb (EET). V tomto návrhu zákona navrhujeme, aby se EET uplatňovalo pouze na osoby, které jsou plátci DPH. Prosazujeme zrušení EET pro malé živnostníky a nahrazení paušální daní.

Všechny návrhy zákonů, které jsme prohlasovali do druhého čtení, se teď budou projednávat ve výborech a následně budou postoupeny na sněmovní plénum k načtení případných pozměňovacích návrhů v rámci druhého čtení.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi