Ryba (ANO): Proč hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa?

11.03.2022 14:15

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

Ryba (ANO): Proč hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa?
Foto: HZS
Popisek: Generálporučík Ing. Drahoslav Ryba

Vážená paní předsedající, milí kolegové,

já si myslím, že tady smícháváme dvě věci. Nikdo, byť jsem se na to neptal, ale jsem o tom trvale přesvědčen, bytostně přesvědčen, že nikdo z poslanců ANO není ve stavu, kdy nechce poskytnout pomoc Ukrajině a Ukrajincům, kteří k nám jdou. A je v tuto chvíli úplně jedno, jestli je to Ukrajinec, anebo trvale žijící osoba na Ukrajině. Neříkejme, že nechceme poskytnout. Všichni chceme poskytnout. Ale vy všichni vidíte, a já nejsem právník, já když jsem si to přečetl, tak to ve mně ty obavy vyvolalo.

Faktem je, že pan kolega, neznám vás, takže neznám jméno, mně řadu těch obav vysvětlil. Ale já si myslím, že ty zákony by měly fungovat nejen pro právníky, ale i pro běžné lidi. A bohužel já taky dostávám maily, proč tam hlasujete o něčem, co nám sem pustí cizince z celého světa, proč hlasujete o něčem, co je možné zneužít pro nějaké realokace?

Já věřím panu ministrovi, který je mimochodem opravdu výborný řečník, že to tak není. Ale na druhou stranu, když to tak není, co brání tomu nahradit slovo "cizinci" dvěma slovy, která přesně vystihují to, co máte dál v tom zákoně tak, aby tomu rozuměl i ten, kdo není právník?

Děkuji vám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.