Schillerová (ANO): Destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili

25.03.2022 16:34

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 25. března 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon.

Schillerová (ANO): Destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili
Foto: Hans Štembera
Popisek: O fotky na sociální sítě se nyní Aleně Schillerové stará zřejmě kolegyně

Děkuji, paní místopředsedkyně. Každá změna vede k horšímu, řekl pan předseda hospodářského výboru Adamec. Je to citát Henryho Kissingera, pokud se nemýlím, a určitě má obecnou platnost. A já s tím naprosto souhlasím. Tady vedeme už druhé volební období prostě spor o systémové řešení této problematiky. A já se ptám, když pominu tady všechny různé urážky, ještě se k tomu vyjádřím za chviličku, doufám, že to stihnu, já se ptám: Kde je ten občan? Kde je ten občan, který se dozví, že bude moci stavět rychleji, že to bude vyřešeno, to znamená, že se tady budeme hádat, jestli to je systémové. Přiznejme si a to přiznáváte i vy, že to nefunguje. Nefunguje to a jaký je váš plán? Kde je ten váš plán kromě toho, že destruujete to, o co my jsme se aspoň snažili?

A prosím ještě k panu předsedovi klubu KDU panu poslanci Výbornému. Neurážejte prosím tady moji kolegyni. Neurážejte ji. Byla to taková skrytá urážka, že někdo něco za něco dostal. Mě se to velmi dotklo. Já si nesmírně vážím Kláry, prostřednictvím paní místopředsedkyně, já si nesmírně vážím Kláry Dostálové, je to moje milá kolegyně, pracovitá. A já myslím, oba jsme věřící lidé a jedno z Desatera je, že nepoužiješ proti bližnímu svému křivého svědectví, pokud se nemýlím - tak se toho, prosím, držme. Děkuji vám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…