Sehnal (APB): Sorry, pane Babiši. Problémy v dopravě jdou za vámi

22.09.2021 20:44

Problémy s dopravou v České republice rozhodně za poslední roky nevymizely. Nelze říci, že by s tím aktuální dosluhující vláda něco pořádně dělala. To se nám jako Alianci pro budoucnost zásadně nelíbí.

Sehnal (APB): Sorry, pane Babiši. Problémy v dopravě jdou za vámi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

Stačí se podívat v jakém stavu je silniční doprava, v jakém stavu je železnice, kolik těžkých nehod se stává jen kvůli tomu, že máme na státem provozované železniční síti z naprosté většiny zastaralé výstražné a bezpečnostní systémy. 

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

Co s tím vláda udělala za poslední roky? Když dojde k tragédii, všichni vládní představitelé se předhánějí, jak situaci zlepší, ale těmito prohlášeními vše skončí a další kolečko slibů přijde s dalším neštěstím. Reálně se ale neděje nic. 

Jednoznačně tak můžeme říct, že ryba smrdí od hlavy a pan Babiš se svým hnutím může dnes těžko tvrdit, že za to nesou vinu předcházející vlády. On sám vládne už de facto osm let. 

Jestliže můžeme říci, že domy a byty v soukromém sektoru postavíme za deset let, proti čemuž veřejný sektor bojuje svou pomalostí, pak u státních staveb je to přesně opačně. Když stát chce stavět, má k dispozici velké a silné nástroje, aby celý proces urychlil včetně potřebných povolení od úřadů. 

Stát se musí sice vypořádat s odporem ekologických aktivistů, pořád je ale síla státu stavět a opravovat komunikace vysoká. V takové situaci už platí “sorry jako” pane Babiši, nefunkční doprava je zkrátka jasnou odpovědností hnutí ANO.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…