Senátor Doubrava: Eurohujerové jsou vzteky bez sebe ze španělské levice

31.01.2022 10:21

Koaliční partner Levicová Unidas Podemos (Sjednoceni můžeme) a osm dalších levicových stran podepsalo společný manifest, v němž objasnily své "totální odmítnutí" španělské mise v Černém moři a Bulharsku na podporu NATO, pokud bude napětí na Ukrajině nadále stoupat. Devět stran také vyzvalo premiéra Pedra Sáncheze z PSOE, aby ukončil členství Španělska v NATO.

Senátor Doubrava: Eurohujerové jsou vzteky bez sebe ze španělské levice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Konečně se někdo velmi silně ozval, že NATO se změnilo v klub debilů, který se snaží co nejvíce poškodit budoucnost Evropy, uvedl publicista František Roček. Unidas Podemos, Izquierda Unida, En Comú Podem, Alianza Verde, Bildu, BNG, CUP, Más País-Equo a Compromis – všichni aktivní v levicovém politickém táboře – v pátek 21. ledna požádali státní politickou exekutivu, aby se neúčastnila provokativní mise NATO.

Podobně jako za doby socialistické vlády pod Varšavskou smlouvou byla propagandisticky zdůrazňována hrůza z nebezpečí útoku USA a NSR/SRN čili západních Němců proti socialistickému bloku, dnes podobně primitivně propagandističtí hysterici z NATO se „bojí“ imaginárních útoku Rusů na kyjevskou část Ukrajiny.

Hlas rozumu

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

V sobotu (22. ledna) bývalý vůdce a zakladatel Podemos Pablo Iglesias zpochybnil potřebu, aby se Evropa zapojila do hypotetického konfliktu v oblasti Černého moře a varoval před konfrontací s Ruskem.

EU nemá "nejmenší zájem" na vojenské konfrontaci na evropské půdě se zemí, která má jaderné zbraně, řekl Iglesias. Španělští občané nejsou "blázni", řekl Iglesias. Vědí, že NATO je "vojenská aliance na ochranu zájmů Spojených států," dodal.

Španělsko v sobotu provedlo komické pukurle, když vyslalo jednu bezvýznamnou fregatu Blas de Lezo do Černého moře v rámci mise NATO. Madrid také plánuje přispět čtyřmi nebo šesti letouny Eurofighter k posílení mise, která má být nasazena v Bulharsku v únoru. Šlo by prostě o propagandisticku masturbaci, nic jiného. Španělsko vstoupilo do aliance NATO v květnu 1982 a v referendu v březnu 1986 hlasovalo pro členství jenom 56,85%. Kolik lidí by se v referendu vyjádřilo proto NATO dneska, po řadě deziluzí, včetně zbytečného dlouhodobého zapojení NATO do blázince v Afghánistánu?

Primitivní eskalace tupouny z NATO

Ve svém "Manifestu za mír a za to, aby se zabránilo nové válce v Evropě: deeskalace a dialog, žádné jednotky ani zbraně na Ukrajině" devět stran také vyjádřilo znepokojení nad vojenskou eskalací na Ukrajině. Konflikt "může být vyřešen pouze dialogem, deeskalací a přesvědčením, že mír je jedinou cestou", píše se v textu manifestu.

NATO již ztratilo obrannou funkci a jedná se v podstatě jenom o sluhy USA, což je pro obrannou politiku EU nebezpečné. K revitalizaci NATO do reálné obranné aliance by bylo potřeba, aby západní tajné služby provedly úspěšná atentát na nejvyšší vedení turecké Erdoganovy strany, přičemž nejdůležitější by bylo, navždy zmizel ze scény Erdogan. Kdyby se k takovému kroku (atentátu) koncem 30. let 20. století odhodlaly západní tajné služby vůči Hitlerovi, nemuselo by dojít ke 2.světové válce.

V koktailu stupidity politiků USA a Velké Británie s debilními podržtaškami v rámci EU, tedy včetně českého ministra zahraniční ne-politiky a jeho nadřízeného postsuděťáka Fialy, jsme zhruba na úrovni roku 1937…

"Evropská unie se musí vyhnout tomu, aby byla zatažena do konfliktu a formulovat konkrétní návrhy na deeskalaci, aby se zabránilo konfliktu, který by vážně poškodil Ukrajinu a celou Evropu," dodali k tomuto tématu Španělé.

Ve vší uctivosti dodávám, že informace pocházejí z eurohujerského webu www.euractiv.com.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Doubrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…