Senátor Horník: Pane ministře, padlo červené eso, nebo co to padlo?

10.02.2022 14:51

Projev na 20. schůzi Senátu 10. února 2022 k pandemickému zákonu

Senátor Horník: Pane ministře, padlo červené eso, nebo co to padlo?
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Jan Horník (STAN)

Vážený pane místopředsedo, pane ministře, vážené kolegyně a kolegové,

jsem 18 let v této místnosti. Viděl jsem X ministrů, předsedů vlády a lidí, kteří se zabývali politikou a dělali zákony. A já jsem dneska ke svému zděšení najednou viděl politika, který věští z karet. Který má schované eso v rukávě. Falešná hra. Mluvím o vás, pane ministře. Pane ministře, padlo červené eso nebo co to padlo? Je to hrozný. Mí dva předřečníci, kolegové, velmi fundovaní, když se podepíšu pod všechno to, co tady řekli, tak pan ministr celou dobu hraje karty.

To je vyslanec této vlády k nám sem do Senátu. A tady je vidět, jak si jeden člen vlády nás váží. Toho, že my se tady zabýváme zákonem, který rozděluje možná společnost, bereme to vážně, připravovali jsme se na to a pan ministr hraje karty. Tady bylo řečeno panem kolegou Láskou o frustraci obyvatel. Pan ministr asi frustrován není. Já vím, jak je asi ta jeho, nebo dovedu si představit, jak je úloha ministra náročná v této době. Můžu mluvit? Já jsem rozuměl, že to mám dokončit. Aha. A já už budu v podstatě končit, protože jste mě, pane místopředsedo, vyvedl z myšlenkového pochodu.

Takže prosím vás, i kdybych dneska byl 100% přesvědčený, přišel jsem sem do Senátu, že pro ten zákon budu hlasovat, tak to, co mi teď předvedl ministr České republiky, jak si nás váží, tak budu hlasovat proti tak nebo tak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …