Soukromníci: Měli jsme v roce 1938 bojovat?

18.03.2022 11:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výročí nacistické okupace

Soukromníci: Měli jsme v roce 1938 bojovat?
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Připomínáme si jedno z nejčernějších období naší historie, kdy nacistické Německo zahájilo okupaci zbylého území české části Československa, tedy území Čech, Moravy a Slezska, které Německo a Polsko do té doby neobsadilo a neanektovalo.

Okupace proběhla 14. až 16. března 1939. Na násilně obsazeném území byl 16. března 1939 zřízen Protektorát Čechy a Morava. Okupací Německo porušilo Mnichovskou dohodu z roku 1938 a zlikvidovalo demokratický stát.

Pár set kilometrů na východ se 83 let poté odehrává podobný příběh. Agresivní Rusko napadlo v minulosti územně oslabenou demokratickou Ukrajinu a pokusilo se ji definitivně zlomit. Díky nečekanému odporu Ukrajinců i podpoře spojenců zatím naštěstí bez úspěchu.

Přejeme si, aby Ukrajina boj o svobodu dovedla do vítězného konce a okupanta vyhnala za hranice své země. Ukrajina nesmí padnout!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…