Soukromníci: Jediné, co vláda zatím předvedla, byla série nočních parlamentních hádek

14.03.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k přístupu vlády k (ne)řešení inflace

Soukromníci: Jediné, co vláda zatím předvedla, byla série nočních parlamentních hádek
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Do ekonomiky jednotlivých pumpařů nevidíme, ale musíme uznat, že jejich připomínka není vůbec mimo. Marže z litru, která v minulosti bez problémů pokryla provoz čerpací stanice, v dnešní době logicky stačit nemusí, protože se naprosto dramaticky zdražilo úplně vše. A jediný subjekt, který za každých okolností ze zvyšování životních nákladů profituje, je státní kasa. Zdražuje se? Stát vybere více na DPH. Zvyšují se mzdy? Stát inkasuje více na odvodech za zaměstnance.

"Chceme stát, který je chytrý, efektivní a úsporný", je věta v Programovém prohlášení vlády Petra Fialy. Od jmenování uplynuly bez několika dnů 3 měsíce a jediné, co nám vláda zatím předvedla, byla série nočních parlamentních hádek kvůli zcela zbytečné normě zvané pandemický zákon. Nedala by se vynaložená energie použít lépe? Pochopitelně dala.

Žijeme ve skutečně těžké době. Dva roky chaosu s covidem plynule přešly do válečného pekla na Ukrajině a milionů uprchlíků v Evropě. Vláda se zachovala skvěle, nic zásadního nelze vytknout. Nesmí se ale zapomínat na předvolební sliby. Je jasné, že každého z nás bude konflikt nějakou korunu stát, ale v utahování opasku musí jít příkladem vláda, ne občan.

Více o tom, že marže není zisk ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.