Starosta Kaminaras: Lidé se dočkají lávky i náplavky

05.06.2022 18:41

Participativní rozpočet, ve kterém jste měli možnost hlasovat o devíti návrzích, zná své vítěze. Největší množství hlasů dostal návrh E) Dřevěná lávka přes řeku Balinku.

Starosta Kaminaras: Lidé se dočkají lávky i náplavky
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Na druhé příčce se umístil návrh A) Relaxační zóna – náplavka. Během května se investorské oddělení zabývalo projektovou a administrativní přípravou. Výsledkem je, že by se měly realizovat oba uvedené návrhy. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Během poslední fáze prověřování záměru vyplynuly nové podmínky dotčeného orgánu – Povodí Moravy. „Po zjištění skutečnosti, že lávka přes řeku Balinku musí překonat takzvanou stoletou vodu, jsme ihned nechali zpracovat finanční rozpočet takto upravené stavby. Očekávali jsme prodražení, a to se potvrdilo. Předběžný odhad překračuje částku 800 000 korun," uvedl Antonín Šilhavý, vedoucí oddělení investorského. V rámci participativního rozpočtu uvolnili představitelé města 300000 korun, což na vybudování lávky bohužel stačit nebude.

„Za návrhy i hlasy děkujeme, věřte, že nepřijdou vniveč. Nápad na přemostění do Balinského údolí nadchl hlasující i nás, proto se jím necháme inspirovat a připravíme jeho projekt do rozpočtu na příští rok. Navíc se zde rýsuje možnost spolufinancování s obcí Oslavice vzhledem k tomu, že lávka má spojovat naše katastrální území. Vyčleněné finance z participativního rozpočtu přesto využijeme a zrealizujeme za ně návrh, který se v hlasování umístil na druhém místě. Výsledkem participativního rozpočtu tak v podstatě bude realizace hned dvou návrhů. Náplavku u soutoku řek vybudujeme ještě v letošním roce, lávku přes Balinku připravíme k realizaci v roce následujícím," okomentoval starosta města Alexandros Kaminaras.

Relaxační zóna v centru města u Ostrůvku začne vznikat během léta. „Máme souhlasné stanovisko správce povodí a pracujeme na konkrétním projektu. Dle předpokladů se první lidé na lavičky posadí do podzimu," popisuje Šilhavý. Premiéra zapojení občanů do rozhodování o rozvoji svého města přinesla inspirativní nápady, zájem obyvatel i dva nové projekty. I díky vám může naše město vzkvétat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny