Stržínek (ANO): Zastupitelé rozhodli o prodeji pozemků pro bytové domy

01.07.2022 13:06

Čtyři moderní domy s celkem 56 byty by měly nejpozději do šesti let vyrůst na valašskomeziříčském sídlišti Štěpánov. Volení zástupci města posvětili prodej cirka 3 000 m2 pozemků vítěznému developerovi.

Stržínek (ANO): Zastupitelé rozhodli o prodeji pozemků pro bytové domy
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Město nabídlo zmíněné pozemky za předem definovaných podmínek a obdrželo čtyři nabídky, které posuzovala odborná skupina. 

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11258 lidí
Ta rozhodla o vítězi, kterým se stal projekt Rezidence Štěpánov. „Jeho největším přínosem je moderní řešení se smyslem pro ekologii a vysokým podílem zeleně. Investor počítá s výstavbou čtyř bytových domů s 56 byty o velikosti 1+kk až 4+kk. Rezidentům by navíc mělo sloužit 62 podzemních parkovacích míst. Během představení projektu veřejnosti zároveň investor přislíbil možnost vzniku dalších až 30 parkovacích míst, které by nabídl k prodeji zájemcům z řad široké veřejnosti,“ okomentoval vítězný projekt starosta Robert Stržínek.

Investor počítá i s tím, že celková zastavěná plocha nadzemní části bude činit pouze 1 200 m2 a dalších 4 500 m2 včetně střech bude věnováno zeleni. Projekt kladně hodnotil také valašskomeziříčský městský architekt. „Naším úkolem je dohlížet na úroveň výstavby ve Valašském Meziříčí s důrazem na rozvoj kvality života občanů. Vítězný projekt nabízí moderní a velmi citlivé propojení nové zástavby se stávajícím sídlištěm. S ohledem na velkou pestrost bytových dispozic je zárukou toho, že by se nemělo primárně jednat o investiční byty, ale nabízí se zde prostor pro bydlení také mladým rodinám,“ zhodnotila Sara Al-Wahaishi z ateliéru Chybík + Krištof.

Prodej městských pozemků na Štěpánově developerovi Rezidence Štěpánov pak v červnu posvětili také zastupitelé. „Jedná se o správnou cestu, jak podpořit rozvoj bydlení v našem městě. Zároveň pracujeme na dalších projektech, které přispějí k rozšíření nabídky bytové i individuální výstavby,“ navázal starosta Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …