Stržínek (ANO): Nový dopravní terminál i městský úřad vzejdou z architektonické soutěže

28.06.2022 10:01

Zastupitelé schválili konkrétní kroky dalšího rozvoje městských pozemků v areálu bývalé Křižanovy pily. V následujících letech zde má vyrůst očekávaný dopravní terminál, nový městský úřad, parkovací dům a do budoucna také bytové domy.

Stržínek (ANO): Nový dopravní terminál i městský úřad vzejdou z architektonické soutěže
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Město Valašské Meziříčí vlastní ve zmíněném areálu pozemky o rozloze 27 tisíc m2. V roce 2020 na jejich využití vypsalo ideovou urbanisticko-architektonickou soutěž, v níž zvítězil návrh autorů Miroslava Molla, Jiřího Příhody a Soni Stromšíkové. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6687 lidí

„Definovali umístění jednotlivých staveb, které jsou pro nás klíčové, a následně zpracovali územní studii. V rámci radnice, ve spolupráci s architekty a zastupiteli jsme pak hledali nejvhodnější možnosti dalšího postupu. Nakonec jsme se rozhodli, že na podobu nejdůležitějších staveb, kterými jsou zejména dopravní terminál, městský úřad a alej Emilie a Jana Křižanových, vypíšeme architektonickou soutěž,“ představil záměr radnice starosta Robert Stržínek. S tím, že by soutěž měla být vypsána v nejbližší době a výsledky se dají očekávat za cirka 10 měsíců. Poté vítěz zpracuje architektonickou studii.

Následně město vypíše také veřejnou zakázku na vybudování parkovacího domu, který bude nedílnou součástí areálu. „Všechny zmíněné stavby jsou pro Valašské Meziříčí velice důležité, a proto nechceme jejich přípravu nijak podcenit. Důvodem je i fakt, že náklady odhadujeme na zhruba 800 milionů korun. Věřím, že díky nyní schválenému postupu získáme kvalitní návrhy řešení, které následně povedou k projekční činnosti a výstavbě,“ doplnil starosta Stržínek s tím, že na zbývající části pozemků město do budoucna ještě počítá s výstavbou bytových domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…