TOP 09 má nové senátory - uspěl starosta, diplomat i rektor

14.10.2018 17:34

TOP 09 v senátních volbách uspěla. Mezi nově zvolenými senátory je hned pět kandidátů, které podporovala či nominovala. Nově má v horní komoře svého zástupce – starostu Bolatic a exposlance Herberta Paveru za obvod Opava.

TOP 09 má nové senátory - uspěl starosta, diplomat i rektor
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

„Děkujeme všem voličům, kteří k volbám přišli a podpořili kandidáty demokratických stran ve druhém kole senátních voleb. Vzhledem k tomu, že TOP 09 žádný mandát v Senátu neobhajovala, tak zisk pěti senátorů, z nichž někteří byli koaliční kandidáti, je úspěch. Na tom se ukazuje, že spolupráce s programově blízkými stranami se vyplácí. Zejména gratuluji Herbertu Paverovi, který uspěl v Moravskoslezském kraji díky své kvalitní práci na komunální úrovni,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

S podporou TOP 09 se novým senátorem již v prvním kole stal také prezidentský kandidát Jiří Drahoš, dále rektor brněnské Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, diplomat Pavel Fischer a geodet Miroslav Balatka z obvodu Sokolov.

„Náš starosta Herbert Pavera je kvalitní komunální politik, za kterého mluví jeho dlouholetá práce v regionu. TOP 09 hájí hodnoty svobody a demokracie, a také drží své zásady. Jsme rádi, že to občané oceňují i přes nepříznivé výsledky v průzkumech. Do TOP 09 bylo přijato od sněmovních voleb 535 nových členů, což je nejvyšší nárůst za rok v historii strany. Za to moc děkujeme,“ uvedla 1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce