Třeštíková: Požádali jsme o nabídky několik menších pivovarů

13.08.2019 19:58 | Zprávy

Hlavní město už má jasnou představu o budoucnosti Šlechtovy restaurace. Ve výběru provozovatele zvítězil Vinohradský pivovar. Záměrem radní hl. m. Prahy pro kulturu Hany Třeštíkové bylo zachovat příjemnou atmosféru místa, Praha proto vybrala menší pivovar s vazbou na tuto metropoli. Důležité byly i dostupné ceny za občerstvení.

Třeštíková: Požádali jsme o nabídky několik menších pivovarů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní Hana Třeštíková

„Pražané si budou moci do Šlechtovy restaurace zajít na pivo a poctivou českou kuchyni z Vinohradského pivovaru. Do této 300 let staré restaurace patří provozovatel, který podpoří atmosféru a ducha restaurace. Proto jsme požádali o nabídky několik menších pivovarů, které mají vazbu na Prahu a dokáží za rozumné ceny připravit pivo, limonádu i jídlo, na které budete mít během vycházky ve Stromovce chuť,“ řekla radní hl. m. Prahy pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková.

Znovuotevření slavné restaurace plánuje hlavní město už od příští letní sezóny. Ze Šlechtovy restaurace se má stát nejen místo pro občerstvení, ale i nové společenské centrum Stromovky. „Chystáme pro Pražany ve Šlechtovce další místo, kam můžou vyrazit na procházku, za sportem nebo si jen tak odpočinout uprostřed zeleně. Hned vedle Stromovky od letošního jara otevíráme dolní část Výstaviště s lanovým hřištěm pro děti, místem pro piknik nebo veřejným grilovištěm, vznikla tak nová velká oblast, kde se město potkává s přírodou,“ upřesnil Jan Čižinský, zastupitel hl. m. Prahy a starosta Prahy 7.

O kulturní a další společenský program se postará provozovatel, který má s kulturním děním ze svého sálu přímo v pivovaru bohaté zkušenosti. „Šlechtovka je nádherné místo s obrovskou tradicí, mít možnost oživit tenhle příběh je pro nás opravdu lákavé. Ten prostor si zaslouží, aby se stal nejen zastávkou při nedělním výletě do zoo, ale byl sám o sobě cílem, kam se lidé budou vracet. Stejně jako se nám to podařilo ve Vinohradském pivovaru, který jsme budovali s vizí, že z něj chceme mít takový podnik, do kterého si rádi zajdeme i my sami,“ uvedl jeden ze spolumajitelů Vinohradského pivovaru Jan Korselt.

Vinohradský pivovar si za několik let své existence získal pevné místo na pražské gastronomické scéně a může se pyšnit i mezinárodními oceněními, mezi TOP 10 evropských pivnic jej loni zařadili čtenáři britského listu The Guardian.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

Proč řešit tituly?

Já bych řekl, že dnes má titul kde kdo a o ničem to nevypovídá, respektive o jeho odbornosti a schopnostech. Snad s výjimkou lékařů, tam bych asi nechtěl, aby mě ošetřoval někdo, kdo o tom nemá páru. Mimochodem dnes je není problém narazit na vysokoškoláka, ale co na lidi, co umí pracovat rukama. Tř...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pane Rakušane, jste buď nevzdělanec, nebo lhář

8:19 Rajchl (PRO): Pane Rakušane, jste buď nevzdělanec, nebo lhář

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na debatu Víta Rakušana Bez cenzury