Zdechovský (KDU-ČSL): Babišův útok považuji za nejlepší vizitku své práce

17.01.2018 23:14

Kontrolní výbor Evropského parlamentu projedná kauzu Čapí hnízdo

Zdechovský (KDU-ČSL): Babišův útok považuji za nejlepší vizitku své práce
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Případem Čapího hnízda se bude zabývat i Kontrolní výbor Evropského parlamentu (CONT), a to hned dvakrát. V pondělí 22. ledna kauzu projednají koordinátoři a v úterý (23.1.) celý výbor v rámci jednání s komisařem pro rozpočet Güntherem Oettingerem o udělení absolutoria Evropské komisi za rok 2016. Otázky ke slyšení předložili předně europoslanci z podskupiny pro  transparentnost, boj proti korupci a organizovanému zločinu (ITCO).

„Komisaře Oettingera se při slyšení budeme ptát, zda dodrží slib Komise sdělit členům kontrolního výboru závěry z vyšetřování Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) a co udělá Evropská komise do budoucna, aby se neopakovaly kauzy, kdy jsou přidělovány Evropské dotace firmám účelově založeným na jejich čerpání,“ prohlásil europoslanec Tomáš Zdechovský, který je vice-koordinátorem výboru za Evropskou lidovou stranu (EPP).

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec


„Kdyby se podobná kauza týkala jiného premiéra v Evropské unii, tak bychom se o to zajímali také. Týká se to kredibility unie a toho, aby se do budoucna nepodporovaly podobné projekty, které veřejnou podporu nepotřebují,“ doplňuje Zdechovský, o němž premiér v tomto týdnu prohlásil, že celá kauza je jeho výplodem. Zdechovský to opakovaně odmítl jako nesmysl a označil Babišův útok za nejlepší vizitku své práce v Kontrolním výboru Evropského parlamentu, kde se snaží zasazovat za transparentnost a boj proti podvodům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…