Zelená pro Opavu: Radnice šíří paniku a chaos

29.12.2017 6:38

Město má tvořit dobré životní podmínky a poskytovat služby svým občanům. Zároveň má konat předvídatelně a transparentně. Úřad zajišťuje operativu a hlídá plnění zákonných povinností.

Zelená pro Opavu: Radnice šíří paniku a chaos
Foto: zelení.cz
Popisek: Pavla Brady

Politici, v našem případě, zejména primátor R. Křupala (ČSSD), náměstci M. Víteček (asi STAN), D. Halátek (Změna), J. Stiborský (KDU-ČSL) a 7 radních, by měli prioritně prosazovat vize, které prezentovali voličům ve volebním programu. Tedy to, proč je občané volili. Protože je v našich podmínkách nutná koalice, je nutné programové prohlášení rady města, kde se občan dozví, co bude vedení prosazovat jako celek. Máloco nyní v Opavě platí. Programové prohlášení radniční koalice neexistuje. Nikdo, zřejmě ani vedení města, neví, kam směřuje. Řada kroků je nepředvídatelných a příliš často se mění. Jako když primátor slíbí, že stavba bazénu neohrozí zahrádky a vzápětí zahrádkáři obdrží výpovědi a mají prostor vyklidit! Nebo když se zruší zasedání zastupitelstva, protože koalice nemá dost hlasů pro schválení programu, ani není ochotna se domluvit s opozicí. Radnice dokonce šíří poplašné zprávy. Jako když vedení města sdělilo médiím, že vystěhuje lidi z 50 bytů na Horním náměstí za účelem rekonstrukce a nové luxusní byty rozprodá. Při veřejné konfrontaci vyděšenými nájemníky, pak vyšlo najevo, že není vůbec nic připraveno, natož promyšleno.  Stejně jako když primátor předložil na říjnové zastupitelstvo záměr zrušení Opavské kulturní organizace (OKO) a náhle před zasedáním si to rozmyslel, bod stáhl a neprojednal. Těžko říct, jaký je v oblasti kultury další plán, jisté je, že už tento krok vyvolal strach mezi zaměstnanci a destabilizaci organizace OKO. Do komunálních voleb zbývá necelý rok, čím nás ještě současná reprezentace města překvapí? Jejich nečinnost by byla nejlepší. Destrukce a poplašných zpráv jsme si za poslední 3 roky užili až dost!

Nicméně vám přejeme úspěšný rok 2018.

Pavla Brady, Pavel Stehlík, Olga Pavlíčková

Tento článek je publikován v prosincovém čísle městského zpravodaje Hláska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

19:05 Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oslavám osvobození Rudou armádou a překrucování his…