Zeman (Trikolóra): Další premiérova skopičina...

30.11.2020 12:40

Antigenní testy pro všechny zdarma? Co si o tom máme myslet, když falešně negativních výsledků je 30 nebo více %.. Je to populismus nebo "skopičina"?

Zeman (Trikolóra): Další premiérova skopičina...
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Premiér Babiš říká "nevypydá to dobře" a myslí tím bodové hodnocení stupně antikovidových opatření známých pod jménem PES (protiepidemiologický systém). Smutně dodává: "Mysleli jsme si, že to bude klesat rychleji...". A zavdává tak k různým spekulacím:

Například třeba k otázce, jest-li se obchody v pondělí 30.listopadu otevřou nebo ne. Nechává nás tak v napěti, aby dramatická pauza lépe zapůsobila a my jsme pak byli šťastnější? Nebo je poučen ze srpna, že nic se nemá uspěchat a předčasně nic nevyhlašovat? Myslím tím vítěství na Covidem-19,protože nic jsme nevyhráli (a ani neprohláli) a virus se šíří dál..V každém případě koronavirus nechává PSA bez povšimnutí a dál si jde svou cestou, protože taková je jeho snaha o přežití. My jej jenom brzdíme více nebo méně úspěšně a spoluvytváříme jeho tzv. "vlny". Vůbec tím nechci říce, že obchody mají zůstat zavřené, právě naopak. Alespoň,že děti budou chodit do škol, i když zčásti na střídačku. Děti přeci patří do školy a žádný virus s tím nic neudělá (tedy doufejme).

S opakovaným premiérovým tvrzením, že my občané bychom měli mít antigenní testy zadarmo, res-pektive hrazené ze státních (našich) peněz, před vánocemi k dispozici, mě napadá ještě otázka, jest-li vlastně nejde o výzvu k účasti (zřejmě dobrovolné) na této taškařici. Již při mediálně masivně sledo-vaném testování pomocí antigenních testů na Slovensku, navíc ještě "pojištěném" vystavováním jakých-si glejtů, které Slovákům umožnili nebýt v karanténě, jsem si říkal, že to přeci nemůže fungovat, když dle odborníků je třetina i více testů falešně negativních (samozřejmě u velkých skupin to může být jinak) a samotní výrobci upozorňují na fakt, že antigenní testy bez ohledu na jejich výrobce se k plošnému testování nehodí, ledaže by se testovali například každý týden všichni opět a opět a opět. Podstatou je skutečnost, že zatímco u jedinců s vyšší virovou zátěží tedy těch, co již zpravidla mají klinické projevy onemocnění, jsou tyto antigenní testy ve vysoké míře pravdivě pozitivní tedy senzitivní (uvádí se až kolem 95%), tak jejich negativita tj. specificita zdaleka tak pravdivá není. Je udáváno ,že při užití antigenních testů na Covid-19 v masivním plošném testování dostaneme 30% i více falešně negativních výsledků,tzn. že i třetina lidí, kteří mohou být výsledně nemocní nebo přenašeči viru bude mít "papír" na to, že jsou zdrávi a virus nemají...Něco jiného je to například v domovech důchodců, kde jsou skupiny klientů i zaměstnanců testování znova a znova. Jednak se odliší běžná viroza od cov-idového onemocnění a jednak se testují všichni opakovaně a opakovaně, tedy míra falešně negativních výsledků se s každým dalším testováním zmenšuje. Při možné nabídce antigenního testo-vání pro všechny občany mi příjde, že buď jde o populistické opatření typu i my (nejen Slováci) to umíme nebo je třeba se zbavit miliardových zásob testů, které by mohly projít ....NEBO OBOJÍ...

Marek Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.