Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2011 9:15:41

Vládní triky s DPH

Vládní triky s DPH

Tisková zpráva poslance Parlamentu ČR a stínového ministra pro resort financí Jiřího Dolejše k záměru zvýšit DPH v letošním roce.

Zvyšování DPH KSČM odmítá v jakémkoli termínu. Jeho výnos má být použit jako náhrada za prostředky vyvedené do soukromých penzijních fondů. Toto vyvedení, které je navíc výhodné jen pro nejbohatší lidi, zcela odmítáme.

Zkrácení termínu zvýšení DPH, které dnes bylo oznámeno, však zjevně – přes tvrzení vlády – nemá sloužit potřebám důchodové reformy. Širší shoda nad důchodovou reformou neexistuje a konečná podoba reformy není zatím jasná. Vláda přitom od počátku tvrdila, že při prosazení této reformy se nechce opírat jen o koaliční hlasy.

Je velmi pravděpodobné, že vyšší výnos DPH v posledním kvartále letošního roku chce ve skutečnosti vláda využít k záchraně plnění státního rozpočtu. S ohledem na pomalejší ekonomický růst a připravovanou daňovou reformu se příjmy letošního roku pravděpodobně budou vyvíjet hůře, než bylo plánováno.

Vláda by měla přiznat pravý účel zvyšování DPH. Záchrana plnění rozpočtu na účet občanů – to je zcela bezohledný trik.

Jiří DOLEJŠ, poslanec PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama