ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2011 16:29:00

Majitelé starších domů mají ještě tři neděle šanci na dotaci

Majitelé starších domů mají ještě tři neděle šanci na dotaci

Ještě tři týdny, konkrétně do 29. července 2011, bude otevřená druhá výzva dotačního programu Podpory oprav domovních olověných rozvodů. Tento typ dříve užívaných trubek skrývá nemalá zdravotní rizika, protože se z něj do pitné vody „vymývá" olovo.

Maximální povolené množství olova v litru pitné vody stanoví směrnice Rady 98/83/ES o jakosti vody určené pro lidskou spotřebu na úrovni 10 mikrogramů. „Od roku 2005 bylo díky tomuto programu opraveno téměř 5 tisíc bytů a stát na něj uvolnil 70 milionů korun. Typickými žadateli jsou majitelé starších bytových domů v historických částech měst a to nejen jednotlivci, ale společenství vlastníků nebo obce," uvedl Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj.
  
 Pro druhou výzvu letos zbylo na 5 milionů korun. Podrobné informace o dotačním titulu lze nalézt na webových stránkách MMR ČR na adrese www.mmr.cz/bytovapolitika-dotace. Žádost o příspěvek je potřeba doručit do 29. července do 16 hod. do podatelny Ministerstva pro místní rozvoj na pražském Staroměstském náměstí 6.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama