ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2011 16:21:00

Projekty na Tachovsku mají smysl

Projekty na Tachovsku mají smysl

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský dnes zahájil celodenní návštěvu Plzeňského kraje v Milířích na Tachovsku.

Společně s náměstkem Ivo Grünerem, poslancem Václavem Votavou a místním starostou Janem Terelou si prohlédli bývalý vojenský objekt zrekonstruovaný na bytové jednotky. Následovala návštěva místního Domova pro osoby se zdravotním postižením.

Další zastávkou bylo město Tachov. Ministr si prohlédl zrekonstruované sportovní centrum, kde navštívil střelnici, kterou i prakticky vyzkoušel. Mezi projekty financované z fondů EU patří i místní komunitní centrum, které vzniklo na místě bývalé rybí továrny.

„Mapovali jsme projekty, které jsou financované z fondů EU. Musím konstatovat, že všechny, které jsem dnes navštívil, jsou projekty, které mají smysl a plnohodnotně slouží obyvatelům. Jde o to, aby projekty samostatně fungovaly i do budoucna a to se na Tachovsku povedlo,“ zhodnotil návštěvu Kamil Jankovský.

Návštěva ministra právě do oblasti Tachovska, nebyla náhodná, jak potvrdil náměstek Ivo Grüner: „Podpora hospodářsky znevýhodněného regionu Tachovska je pro nás důležitá. Tato oblast potřebuje zlepšit dopravní infrastrukturu, ale také příliv investorů kvůli vysoké nezaměstnanosti, kterou Tachovsko trpí.“



Předmětem společného jednání dnes byla i na společném obědě s hejtmanem Milanem Chovancem koncepce cestovního ruchu v rámci ČR, jednotlivých krajů a obcí a možnost jejího financování. Řešila se bytová problematika především v menších obcích, dostupnost bydlení na venkově a podpora nájemního bydlení v ČR.

„Je pro nás velmi důležité příští plánovací období po roce 2013 a čerpání evropských dotací z přeshraniční spolupráce a finanční dotace z fondů EU, které by měly přitéct do Plzeňského kraje. Informovali jsme pana ministra také o důležitosti podpory projektu Plzeň EHMK 2015, protože jsem přesvědčen, že tento projekt je významný nejen pro město samotné, pro Plzeňský kraj, ale i celou Českou republiku,“ dodává Ivo Grüner.

Dalším diskutovaným tématem je i návrh novely Stavebního zákona, který by mohl platit od roku 2012. Tato úprava reaguje na aktuální problémy ve stavebním a územním řízení. MMR mimo jiné navrhuje rozšířit okruh staveb, pro jejichž realizaci nebude potřeba stavební povolení nebo je bude možné stavět jen na základě ohlášení stavebnímu úřadu. „Chceme dosáhnout stavu, který vláda shrnula do hesla: jedna stavba – jeden úřad - jedno rozhodnutí. Pokud se následně ukáže, že některé stavební úřady nejsou vytíženy, pak to bude důvod pro přistoupení k jednání o jejich redukci, ale rozhodně v tuto chvíli neexistuje seznam stavebních úřadů, které budou zrušeny,“ vysvětluje Kamil Jankovský obavy vyvolané médii.

Po návštěvě Krajského úřadu Plzeňského kraje vedla dál cesta ministra Jankovského na Západočeskou univerzitu v Plzni.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama