ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2011 8:46:45

Spolupráce při novele o veřejných zakázkách je základ

Spolupráce při novele o veřejných zakázkách je základ

Ve čtvrtek 10. února bylo na webu www.novelaozakazkach.cz uveřejněno paragrafové znění návrhu novely Zákona o veřejných zakázkách.

Ministr Kamil Jankovský hodnotí dobrou spolupráci v rámci Expertní skupiny pro přípravu novely jako zásadní pro vznik takto závažného dokumentu.

 „Jsem velmi rád, že členové Expertní skupiny ve svých komentářích stojí za naší společnou prací. Snahu dále spolupracovat a velkou podporu cítím jak u zástupců ´Platformy´, tak třeba také od vedoucích představitelů Americké obchodní komory. Dosáhli jsme společného konsenzu a výsledku, za který se můžeme postavit. Je to jen ukázka toho, že tvrdá práce je důležitější než mediální přestřelky. “ říká ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. 

Zástupce „Platformy pro transparentní veřejné zakázky“, tedy jednoho z partnerů přípravy novely, Dan Ťok, který je zároveň generálním ředitelem společnosti Skanska uvedl: “Ministr Jankovský vedl transparentní a věcnou diskusi.” A dodal svoji vizi pro nejbližší budoucnost: “Budeme-li takto pokračovat, můžeme mít zákon světové úrovně.”

Do konce února je možné k návrhu zasílat připomínky. Expertní skupina zváží, zda je vhodné vybrané připomínky zapracovat, provede finální úpravy paragrafového znění, a v březnu bude návrh novely předložen k meziresortnímu posouzení. Kvůli přípravě velké novely zákona o veřejných zakázkách vytvořil ministr Kamil Jankovský Expertní skupinu složenou z více než dvou desítek odborníků.

Na webových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj (www.novelaozakazkach.cz) je možné najít paragrafové znění návrhu novely Zákona o veřejných zakázkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama