Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2019 11:11:58 - Zuzka Michálková

Maturita z matematiky

Jste jejím velkým zastáncem, ale když se nyní zavede, je evidentní, že tak řada studentů skončí bez ní.4 roky nastřední bez výsledku. Co s nimi pak bude? Není to riziko pro jejich buducnost i stát? Ano, můžete namítnout, že nemají tedy na střední co dělat, ale co když jsou třeba jinak velmi chytří a ovládají jiné předměty, jen prostě matiku zrovna ne. Co třeba první změnit systém její výuky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2019 18:52:34 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,matematika provází celý život všech lidí, ať již chtějí anebo ne. Proto je pro mě matematika jako povinná součást maturity samozřejmostí. Moc nevěřím na génie, kteří všechno ovládají, jen z matematiky by nebyli schopni (a co fyzika a chemie a biologie a ekonomie, tam jsou takovýto studenti schopní?). Pokud je někdo schopen se z matematiky prokousat až do maturitního ročníku a měla ta matematika alespoň trochu středoškolskou úroveň, tak by měl být odmaturovat schopen (na maturitu jsou tři termíny). A pokud není - holt maturitu mít nebude. Dle mého názoru maturita bez matematiky vlastně maturitou není, protože nepokrývá naprosto základní oblast života.  "Pokud přistoupíme na vize, dejme všem maturitu, co by jinak s těmi studenty bylo", tak můžeme rovnou maturitní vysvědčení rozdávat na ulici. Bude jen bezcenným cárem papíru. 
A k otázce  "Co třeba první změnit systém její výuky?" jen poznamenávám, že toto je cesta jak  povinnou maturitu z matematiky  odložit na nekonečno. Neboť Gaussovu křivku nelze ošálit a ten, kdo na to nemá, na to nebude mít nikdy při žádném systému výuky.
Omlouvám se za upřímnost. Mějte se fajn.