MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2012 16:47:08 - V.Koloušek

jak eCall rozpozná „vážnou nehodu“?

K systému eCall jste na dotaz jak eCall rozpozná „vážnou nehodu“ odpověděla, že ,,eCall bude napojen na systémy čidel a řízení vozu. Pokud ale přece jenom dojde k nevyžádanému spuštění, může operátor díky hlasovému spojení ověřit skutečný stav a zabránit tak zbytečnému výjezdu záchranářů.“Moc tomu ale nerozumím, co když do nabourám jen lehce, a nebo třeba do sloupu při parkování. Nehoda nebude vůbec vážná. Spustí se systém?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2013 8:21:33 - MUDr. Olga Sehnalová, MBA
 Dobrý den, děkuji Vám za dotaz. Systém eCall se obecně spustí při vystřelení airbagů. Záleží tedy na tom, jak silný bude náraz. Pokud nabouráte jen lehce, airbagy v autě pravděpodobně nevystřelí, a tudíž se neaktivuje ani eCall. V případě, že i přesto dojde k aktivaci systému u nehody, která nevyžaduje příjezd záchranářů, může posádka vozidla o této skutečnosti informovat prostřednictvím hlasového hovoru operátora linky 112.