Marek Sovka

  • TOP 09
  • Branišovice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2018 14:57:00

Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem

Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem

Ustavující schůze zastupitelstva Branišovic na Brněnsku stvrdila Marka Sovku ve funkci starosty obce. Čtyřiadvacetiletý Marek Sovka je tak nejmladším starostou na Moravě.

 V komunální politice ale není Sovka nováčkem. Poslední čtyři roky pečlivě pracoval pro obec ve funkci místostarosty a do politiky vstoupil už ve svých osmnácti letech, kdy se stal členem TOP 09. Ve svých dvaceti letech se tak stal nejmladším místostarostou v celé České republice. Zároveň vede jihomroavskou mládežnickou organizaci TOP tým.

„Ze zvolení mám obrovskou radost, a to také díky tomu, že volební účast byla letos o téměř tři procenta vyšší než před čtyřmi lety. Je vidět, že si lidé naší práce všímají a přišli nás ocenit i k volebním urnám,“ popisuje Marek Sovka (TOP 09), nově zvolený starosta Branišovic. Úspěch je o to zajímavější, že kandidátní listina TOP 09 neměla v Branišovicích konkurenci – získala tak celých 100 % hlasů.

Priorit má nově zvolené vedení obce hned několik. „Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem, proto budeme pořádat pravidelné akce, na kterých se budou místní moci dozvědět všechny aktuality takříkajíc z první ruky. Chceme také přispět k modernizaci úřadu – platby kartou na přepážce budou brzy samozřejmostí i v Branišovicích. Pokusíme se vrátit zpět praktického lékaře a budeme šetrnější k životnímu prostředí – už žádné jednorázové plastové kelímky na obecních akcích,“ vysvětluje Marek Sovka.

Do funkce místostarosty byl ustavujícím zastupitelstvem zvolen Václav Mišun (TOP 09).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama