Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2020 18:22:00

Dnes se měly vrátit do školních lavic děti na 1. stupni ZŠ

Dnes se měly vrátit do školních lavic děti na 1. stupni ZŠ

Komentář na facebookovém profilu ke školství.

VZDÉLÁVÁNÍ MUSÍ ZŮSTAT PRIORITOU, HRAJEME O BUDOUCNOST

Dnes se měly dle opakovaného slibu (ex)ministra Prymuly vrátit do školních lavic děti na 1. stupni ZŠ. Epidemiologická situace to dle vlády nedovolila. Budiž, pomíjím, že jsem jednou z mála zemí v Evropě, kde jsme vůči vzdělávání dětí přistoupili na takto razantní restrikce. Nechci polemizovat s důvody, nejsem epidemiolog. Velmi ale vyzývám vládu, a v tomto podporuji stanoviska ministra Plagy, aby v co možná nejdřívějším termínu byla obnovena prezenční výuka dětí alespoň v 1. - 3. třídě a absolventských ročníků (9. třída ZŠ a poslední ročníky SŠ). Distanční vzdělávání je vždy náhradou a reakcí na mimořádnou situaci, nesmí se pro nás stát normou. A stejně tak aby se postupovalo v co možná nejdřívějším termínu i u ostatních školáků.

Bohužel už dnes se dopady na kvalitu vzdělávání projevují. A situace se lepšit nebude, naopak. A to nehovořím o složité situaci rodičů i učitelů. O víkendu jsem slyšel, že důležitou prioritou je předvánoční otevření obchodů. Souhlasím, je to důležité, ale prosím, vzdělávání našich dětí je pro tuto zemi určitě důležitější a musí mít prioritu. Opravdu v tomto smyslu hrajeme o budoucnost naší země.

Vím, že toto téma silně rezonuje ve společnosti, a proto se nezdráhejte napsat i svůj názor, budu za to rád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama