Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2020 19:39:10

Válková – další pseudokauza, aneb kdo ve skutečnosti tahá za nitky

Válková – další pseudokauza, aneb kdo ve skutečnosti tahá za nitky

Bývalá šéfka justice a současná zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková, která v minulosti pobouřila občany svým výrokem, kdy uvedla, že se Čechům za nacistické okupace „zas tolik nedělo“, svojí kandidaturou na ombudsmanku se nedobrovolně přiblí

 

Čas ukáže, zda za precizní prolustrování své osoby může poděkovat lidem z ÚSTR či někomu jinému. Na političce, i přes její bývalé členství v KSČ a doposud čisté jako lilie, ostražití ochránci demokracie a lidských práv přesto škraloup na kráse našli. Výsledkem tak je, že osoba podílející se v minulosti na potlačování disidentů, není hodna pokračování v práci „dosluhující“ ombudsmanky Anny Šabatové, věrné to kamarádky z  „nejtěžších dob“ bývalého pana ex–prezidenta Havla.

Nevím, zda Helena Válková bude zpytovat své svědomí. Spíše může tiše závidět bývalým předlistopadovým politikům a strůjcům převratu v roce 1989, kteří nerušeně finančně profitují na vlně demokracie dodnes. Jedním z mnohých příkladů je ex-premiér a člen předlistopadové vlády Marián Čalfa.

Autor „pendrekového zákona“, který svůj hřích smazal v bravurně zvládnuté pozici „technokrata předání moci“ a „dokázal dosadit“ disidenta na prezidentský trůn. „Odstartovat“ zlatá léta rozkradení a rozprodeje státu s následným jeho rozdělením. Chameleón profitující od té doby z členství v nejrůznějších radách společností a firem. V současnosti člen představenstva Plzeňské teplárenské „patřící“ finančnímu energetickému oligarchovi Křetínskému.

Rokem 1989 pošlapávání lidských práv občanů České republiky neskončilo. Naopak, především u nejchudších občanů je tento problém možná ještě více zřetelnější.

Věřme, že i z tohoto důvodu bude nový ombudsman zvolen na základě jeho skutečné odbornosti a bez poskvrny morálního kreditu, nikoliv na pozadí politických zájmů. Přejme si, aby účelových pseudokauz bylo v budoucnu co nejméně a vláda se mohla věnovat řešení přibývajících skutečných problémů tížících naše občany!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama